ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

καταληψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 1Ο ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Οι μαθητικές καταλήψεις - φαινόμενο που βλέπουμε να εντείνεται σε όλη την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία - είναι απόρροια των χρόνιων προβλημάτων στην Δημόσια Εκπαίδευση: υποχρηματοδότηση που δεν εξασφαλίζει τους πόρους ώστε να καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων, οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης, ελλείψεις προσωπικού και βιβλίων, διατήρηση του αναχρονιστικού περιεχομένου των σπουδών, υπονόμευση του χαρακτήρα της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης.
Το μαθητικό κίνημα, στο πλαίσιο της αυτονομίας του, μπορεί να καθορίζει τα αιτήματά του καθώς και τους τρόπους ανάδειξης και διεκδίκησής τους. Οι μαθητές μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν μέσα από τα αντιπροσωπευτικά, συλλογικά τους όργανα, όπως ορίζεται άλλωστε και με το νόμο. Γιατί μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές μας ασκούνται στη δημοκρατία και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την μηνυτήρια αναφορά ορισμένων γονέων για τις καταλήψεις στο 1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2007, αναφορά που θα οδηγήσει σε ανακρίσεις μαθητών την κρίσιμη αυτή περίοδο λίγο πριν τις εξετάσεις!!
Καταδικάζουμε το όψιμο ενδιαφέρον των γονέων αυτών, καθώς δεν τους είδαμε να ανησυχούν ή να ζητούν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τις χαμένες ώρες που είχαμε στην αρχή της διδακτικής χρονιάς από τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και τις ελλείψεις των σχολικών βιβλίων.
Είμαστε αντίθετοι με την ποινικοποίηση κάθε δημοκρατικού κινήματος που στόχο έχει να ενεργοποιηθούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και ο κοινωνικός αυτοματισμός.
Θεωρούμε ότι οι μαθητικές καταλήψεις είναι ένα εκπαιδευτικό ζήτημα που η λύση του θα πρέπει να αναζητηθεί, πρώτα-πρώτα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής οικογένειας χωρίς εξωσχολικές παρεμβάσεις.
Ζητάμε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων, παρακάμπτοντας τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που είναι τα αρμόδια όργανα να αποφασίζουν για τη ζωή του σχολείου. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου. Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες.
Η λύση δεν είναι ο εισαγγελέας ούτε οι «αγανακτισμένοι» γονείς. Είναι ο διάλογος.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Δεμερδεσλής Γιώργος Αλεβυζάκης Γιώργος