ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

παμε για 1ο λυκειο ορεστιαδας

Να σταματήσουν τώρα οι προσαγωγές στις ανακριτικές & εισαγγελικές αρχές των μαθητών του 1ου Λυκείου Ορεστιάδας

Την ώρα που οι μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας ετοιμάζονται για την κρίσιμη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ορεστιάδας οδηγούνται στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές με την κατηγορία της συμμετοχής τους στις « καταλήψεις » που πραγματοποίησαν οι μαθητές όλης της χώρας το φθινόπωρο του 2007.
Την ψυχοφθόρα αυτή περιπέτεια των μαθητών μας προκάλεσαν 14 «αγανακτισμένοι » γονείς , που αξιοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψήφισε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κρατάει σε ισχύ και η κυβέρνηση της Ν.Δ, , με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλαν « κατά παντός υπευθύνου » απαιτούν την τιμωρία των μαθητών που πρωταγωνίστησαν στους μαθητικούς αγώνες.

Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών

· ΕΚΦΡΑΖΕΙ την πλήρη αντίθεσή του στην ενέργεια αυτή, που έχει στόχο να ενοχοποιήσει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος και να τρομοκρατήσει τους μαθητές , έτσι ώστε με «σκυμμένο» το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
· ΚΑΛΕΙ την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας και όχι μόνο, να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της στους μαθητές του 1ου Λυκείου Ορεστιάδας, να απαιτήσει να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, να καταδικάσει την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και την προσπάθεια κάποιων να στρέψουν μαθητές εναντίον των συμμαθητών τους , εκπαιδευτικούς εναντίον των μαθητών τους και γονείς εναντίον των παιδιών τους.

Σήμερα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς είναι ανάγκη « ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ », όχι με τους αγώνες των μαθητών, αλλά με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης τις τελευταίες δεκαετίες.