ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

φερες

Η Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Φερών - σαν Τελικός Δικαιούχος του Δήμου Φερών- καταγγέλλει δημόσια για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση για την καθυστερούμενη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και ιδιαίτερα των Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας.
Συγκεκριμένα , ενώ έχει δοθεί παράταση λειτουργίας των προγραμμάτων από 1ης Ιουλίου 2007 έως 31 Αυγούστου 2008 και ενώ οι εργαζόμενοι προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο ανελλιπώς και με αυταπάρνηση, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους Τελικούς Δικαιούχους των Δομών - και στην προκειμένη περίπτωση απέναντι στη Δ.Ε.Τ.Α.Φ.- εδώ και δέκα (10) μήνες (!), προβάλλοντας για ακόμη μια φορά την αδυναμία λειτουργίας του.
Από την άλλη πλευρά , η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει καλύψει τις δαπάνες λειτουργίας του προγράμματος ‘ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ’ από την περίοδο των Χριστουγέννων , ενώ δεν γνωρίζει επίσημα πότε αυτό θα είναι εφικτό.
Η Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Φερών (Δ.Ε.Τ.Α.Φ.) και οι εργαζόμενοι στα πιο πάνω προγράμματα για άλλη μια φορά βρίσκονται σε αδιέξοδο , μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει, όντας όμηροι των αποφάσεων των Υπουργείων Απασχόλησης και Εθνικής Οικονομίας .

Ο Δήμαρχος των Φερών και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Φ. απευθύνθηκαν επανειλημμένα στους αρμόδιους φορείς , για να εισπράξουν τελικά μόνο αρνητικές απαντήσεις.
Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενες της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας και του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι πράγματι τραγική.
Καταγγέλλουμε δημόσια την κυβέρνηση , που προκλητικά αδιαφορεί για τους πολίτες της και ειδικότερα για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, γεγονός που την καθιστά περισσότερο αναρμόδια, αλλά κυρίως ανίκανη να ασκήσει ουσιαστική κοινωνική πολιτική, μη προσανατολισμένη στις ανάγκες και στα προβλήματα των πολιτών, αλλά και στις ιδιαιτερότητες και προοπτικές του κάθε τόπου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Τ.Α.Φ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ