ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

τι χρωμα ειναι ο Ελληνας;

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Απίστευτο! Στην αυγή του 21ου αιώνα, κάποιοι στις ένοπλες δυνάμεις χωρίζουν τους στρατευμένους σε «καθαρούς» και μη Ελληνες, με βάση όχι τα φρονήματα, όπως άλλοτε, αλλά... το χρώμα. Απόδειξη; Στην τελευταία κατάταξη οπλιτών στο κέντρο εκπαίδευσης, στο Μεσολόγγι, ένας 20χρονος Ελληνας που είχε προεπιλεγεί για την ΕΛΔΥΚ κόπηκε επειδή, ως παιδί ζεύγους Ελληνα και Νιγηριανής, είναι... μαύρος.*Οι οπλίτες που παίρνουν μετάθεση για να υπηρετήσουν στην Κύπρο είναι συνήθως λίγοι και σχεδόν ποτέ δεν καλύπτεται ο απαραίτητος αριθμός από τους εθελοντές. *Οι απαιτήσεις καλύπτονται σε ποσοστό 60%-70% από εθελοντές κι έτσι ακολουθούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, με τους ενδιαφερόμενους να κινητοποιούν τα «μέσα» τους για να τις αποφύγουν. *Παρ' όλ' αυτά, ένας 20χρονος φαντάρος (Τ.Κ.) δεν έβαλε κανένα «βύσμα». Μάλιστα, όπως είχε πει στους φαντάρους που παρουσιάστηκαν μαζί του στο κέντρο εκπαίδευσης, ήθελε να υπηρετήσει στην Κύπρο: «Οπως όλοι εσείς το ίδιο και εγώ», τους έλεγε, καθώς το χαρτί της προεπιλογής του το έγραφε καθαρά: «Ενδειξη ΕΛΔΥΚ».*Ενα πρωινό του Μαρτίου συγκεντρώθηκαν όλοι έξω από την αίθουσα, όπου γινόταν η τελική επιλογή. Τους χώρισαν σε δύο σειρές: από τη μια όσοι ήθελαν να πάνε στην Κύπρο και από την άλλη όσοι δεν το επιθυμούσαν. Το «μπούγιο», βέβαια, γινόταν στη σειρά εκείνων που ήθελαν να εξαιρεθούν. Ο Τ.Κ. ήταν στους λίγους που δεν ήθελαν...*Οι φαντάροι έμπαιναν στην αίθουσα ανά 10, κάθονταν στις καρέκλες σε απόσταση τριών μέτρων από το τραπέζι της επιτροπής των αξιωματικών και περίμεναν ν' ακούσουν το όνομά τους για να πλησιάσουν. Η διαδικασία είναι για όλους σύντομη και η ερώτηση συγκεκριμένη: «Θέλεις να πας στην Κύπρο;». *Το όνομα όσων απέρριπταν οι αξιωματικοί υπογραμμιζόταν με ροζ μαρκαδόρο στην κατάσταση. Οσοι δήλωναν ότι δεν θέλουν να πάνε, αλλά δεν γίνονταν δεκτοί οι λόγοι που προέβαλλαν, σημειώνονταν με κίτρινο. Οταν φώναξαν το όνομα του Τ.Κ. δεν έγινε καν η κλασική ερώτηση. *«Εσύ είσαι ο Τ.;» ρώτησαν. Και σχεδόν αυτόματα του ανακοίνωσαν ότι κόβεται. Ο ίδιος ρώτησε απλώς γιατί. Η απάντηση; «Γιατί θέλουμε καθαρούς Ελληνες!» Χωρίς να πει κουβέντα, ούτε να διαμαρτυρηθεί, αποχώρησε...*Παριστάμενος αξιωματικός, ο οποίος δεν μετείχε στην επιτροπή επιλογής, φέρεται ότι διαμαρτυρήθηκε. Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα περίπου, στο στρατόπεδο φούντωσαν οι συζητήσεις, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Η επιτροπή των λευκών ενστόλων απέρριψε τον έλληνα μαύρο φαντάρο... *Ο ίδιος δεν θέλησε να δοθεί καμία συνέχεια. Αλλωστε, συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως παιδί ήπιων τόνων.* Από το ΓΕΣ -επικαλούμενοι τις απαντήσεις των μελών της επιτροπής- ισχυρίζονται ότι δεν δόθηκε τέτοια απάντηση στον οπλίτη. Παραδέχονται ότι κόπηκε παρότι ήθελε μαζί με άλλη παρέα φαντάρων να υπηρετήσει στην Κύπρο, ενώ σημειώνουν ότι στην ΕΛΔΥΚ ήδη υπηρετεί ένας έγχρωμος Ελληνας. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι την επιτροπή επιλογής δεν συγκροτούν πάντοτε οι ίδιοι αξιωματικοί.
ΥΓ.: Εδώ και μερικές ημέρες ο περί ου ο λόγος φαντάρος βρίσκεται με μετάθεση στον Εβρο. Εκεί φαίνεται πως είναι κατάλληλος τόπος για να υπηρετούν τη θητεία τους οι «μη καθαροί Ελληνες».
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 13/04/2008
Γ.Τ. Συμφωνώ απόλυτα με το υστερόγραφο του συναδέλφου. Ορισμένοι φαλλοί πρέπει καταλάβουν ότι ο Έβρος είναι ο μοναδικός όρθιος και αρσενικός νομός της χώρας. Δεν είναι εσχατιά ούτε αποθήκη. Ελλάδα είναι. Ελλάδα, όπως και η Κύπρος. Καλημέρα σας.