ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

τουρκια

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 2,5 μηνών 53 δημάρχους, μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), για επιστολή που είχαν στείλει το 2006 στον πρωθυπουργό της Δανίας, καλώντας τον να αντισταθεί στις πιέσεις της Αγκυρας για το κλείσιμο του κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj TV στη σκανδιναβική χώρα.
Συνολικά στο εδώλιο κάθησαν 56 δήμαρχοι, οι τρεις εκ των οποίων αθωώθηκαν από την κατηγορία της στήριξης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 53 δήμαρχοι του DTP εξήραν τη δράση των Κούρδων ανταρτών μέσω της επιστολής που απηύθυναν στον Αντερς Φογκ Ράσμουσεν να μην κλείσει το δίκτυο Roj TV. Η Αγκυρα είχε κατηγορήσει το δίκτυο ως φερέφωνο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Ο Δανός πρωθυπουργός από πλευράς του είχε δηλώσει το 2006 ότι η προσαγωγή των δημάρχων σε δίκη, επειδή του απηύθηναν την επιστολή ζητώντας να μην κλείσει το κουρδικό κανάλι, έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ, στην οποία θέλει να ενταχθεί η Τουρκία. Τη δίκη στο Ντιγιάρμπακιρ παρακολούθησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δανίας. Μέλη του DTP βρίσκονται συχνά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ το ίδιο το κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Κούρδων αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δικαστικής απαγόρευσης της λειτουργίας του. Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές φυλάκισης των δημάρχων σε χρηματικά πρόστιμα, επικαλούμενο την καλή διαγωγή τους κατά τη διάρκεια της δίκης.
in.gr
Γ.Τ. ποιος θέλει να μπει στην Ευρώπη;