ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

θρακικο κεντρο πολιτισμου

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της πρώτης απονομής, το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ μπαίνει στην τελική ευθεία για την εκδήλωση - γιορτή για το θέατρο - που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».
Η τελική Κριτική Επιτροπή, που αυτό το διάστημα ολοκληρώνει τη δεύτερη φάση αναγνώσεων για την εξαγωγή της τελικής λίστας υποψηφιοτήτων, αποτελείται από:
Πρόεδρος: Σάββας Πατσαλίδης, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μέλη: Ευθυμιάδη Μαρία, συγγραφέας - μεταφράστρια
Καλογεροπούλου Ξένια, ηθοποιός - μεταφράστρια – σκηνοθέτης
Χαραλαμπάκης Χριστόφορος, καθηγ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Η πρώτη διοργάνωση του νέου θεσμού έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από σημαντικούς Έλληνες μεταφραστές, έργα των οποίων πρωτοπαρουσιάστηκαν σε επαγγελματική σκηνή, κατά τη θεατρική περίοδο Οκτώβριος 2006 - Σεπτέμβριος 2007. Τα υποψήφια συμμετέχοντα έργα ξεπέρασαν τα τριάντα, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός για την εξέλιξη του νέου θεσμού.
Το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ θεσμοθετεί και οργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, έπειτα από πρόταση και με τη συμπαράσταση της επί σειρά ετών στενής συνεργάτιδας του Μάριου Πλωρίτη, δημοσιογράφου Σοφίας Ιορδανίδου, καθώς και με την οργανωτική συνεργασία του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ. (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης, Λογοτεχνία & Επιστήμες του Ανθρώπου).
Μέγας Χορηγός του Βραβείου είναι ο Δήμος Πειραιά, γενέτειρα του μεγάλου θεατρανθρώπου και χορηγοί επικοινωνίας ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.) και το MEGA Channel.