ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

πασχα ερχεται

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου παρουσιάζει το μεγάλο θρησκευτικό μουσικό έργο ‘‘STABAT MATER’’ (Ίστατο η Μήτηρ) για Soprano, Alto, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων του Ιταλού κλασικού Συνθέτη Giovanni Batista Pergolesi (1710-1736) στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης, την Παρασκευή 18 Απριλίου και ώρα 9:30 μ.μ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα και το μελοποιημένο ποιητικό κείμενο, που αποδίδεται σε καθολικό μοναχό του Μεσαίωνα, εξυμνεί την στάση της Αγίας Μητέρας κατά την ώρα της Σταύρωσης του Κυρίου.
Το STABAT MATER του Περγκολέζι, ο οποίος πεθαίνοντας από φυματίωση σε μοναστήρι της Νεάπολης εξαιρετικά πρόωρα, σε ηλικία μόλις 26 χρονών, το γράφει ως κύκνειο άσμα του, κατατάσσεται στις αριστουργηματικότερες σελίδες της Ναπολιτάνικης Σχολής.
Το έργο ερμηνεύεται από την υψίφωνο Μαρία Περπερίδου, την μεσόφωνο Λίλιαν Τσατσαρώνη, την Γυναικεία Χορωδία της Μουσικής Εταρείας Αλεξ/πολης και Καμεράτα Εγχόρδων , που απαρτίζεται από μουσικούς της περιοχής μας και από μέλη της Κρατικής και της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσ/νικης υπό την Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Αθανασίου Τρικούπη.
Το θρησκευτικό έργο του μεγάλου Ιταλού συνθέτη είχε παρουσιαστεί πριν 4 χρόνια, από τους ίδιους σολίστ στην Καθολική Εκκλησία του Αγ. Ιωσήφ στην Αλεξ/πολη. Από τότε είχε εκφραστεί η επιθυμία του φιλόμουσου κοινού για την επανάληψη της εκτέλεσης, αφού πολύ ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν τότε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση λόγω της μικρής χωρητικότητας της Εκκλησίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.