ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

λαικη συσπειρωση

Ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα
Προς όλους τους εργαζόμενους του νέου Δήμου Ορεστιάδας

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι
Οι εκλογές για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις, που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2010, βρίσκουν την ευρύτερη περιοχή μας σε μια πορεία ραγδαίας οικονομικής

και πληθυσμιακής κατάρρευσης. Οι νέοι εγκαταλείπουν τη ύπαιθρο , τα χωριά ερημώνουν , τα σχολεία έκλεισαν, σε πολλά χωριά παιδική φωνή δεν ακούγεται. Ακόμα, βασικές καλλιέργειες καταστράφηκαν και οι υποδομές βρίσκονται σε κακή κατάσταση ( τι να πρωτοπούμε για τον κάθετο άξονα , το σιδηρόδρομο , την αντιπλημμυρική προστασία κλπ ). Πλήρη επενδυτική άπνοια. Παντού λοιπόν εικόνα εγκατάλειψης.

Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών τους που βρίσκονταν στο τιμόνι των Δήμων και της Νομαρχίας και που πολιτεύτηκαν με λογική ΄΄ δημοσιοϋπαλληλικής διαχείρισης ΄΄. Από το λεξιλόγιό τους είχαν και έχουν διαγραμμένη τη λέξη διεκδίκηση .

Εκείνο λοιπόν που επείγει να συζητήσουμε σ’ αυτόν το προεκλογικό αγώνα είναι : Αποδεχόμαστε και συνεχίζουμε αυτήν την πορεία , αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι ή αγωνιζόμαστε να το αλλάξουμε.
Συνεχίζουμε με Τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις που αδιαμαρτύρητα αποδέχονται και διαχειρίζονται μια πορεία μαρασμού ή με Τοπικές και Περιφερειακές διοικήσεις, που θα πρωτοστατήσουν και θα διεκδικήσουν την σωτηρία της περιοχής μας μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης .

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι
Βαδίζοντας προς τις εκλογές δεν μπορούμε να παρακάμψουμε και τα νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και την ΕΕ και όλοι μαζί έχουν εξαπολύσει συντονισμένα μια πρωτοφανή επίθεση με στόχο να σαρώσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να γυρίσουν την ζωή τους δεκαετίες πίσω. Στον πόλεμο αυτό, που έχουν κηρύξει, έχουν συμμάχους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων , τους Τραπεζίτες , τους Εφοπλιστές, τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ , της ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, τους Νομάρχες και Δημάρχους που με τη σιωπή τους , τους κάνουν πλάτες.
Στον πόλεμο αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από Δημάρχους και Περιφερειάρχες που αδιαμαρτύρητα αποδέχονται την πολιτική της Τρόικας και του Μνημονίου. Αντίθετα οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» δεσμεύονται να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους αγώνες των εργαζομένων.

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι
Στους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ανταμώνουμε όλοι εκείνοι που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες ενάντια στο μαρασμό της περιοχής μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του μνημονίου, στα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών, στους αγώνες ενάντια στην κατεδάφιση του Κοινωνικο –Ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας , της Παιδείας, της Πρόνοιας , στους αγώνες ενάντια στον αντιδραστικό «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Στον αγώνα για να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες. Σφυρηλατούμε την ενότητά μας για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τους αγώνες του αύριο, τώρα που γίνεται ξεκάθαρο ότι μας οδηγούν μαζικά στην ανεργία , στη φτώχια και την εξαθλίωση, χωρίς ημερομηνία λήξης, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Ανταμώνουμε στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κομμουνιστές , Δημοκράτες, Ριζοσπάστες, εργαζόμενοι που ξέφυγαν από τις αυταπάτες του δικομματισμού, εργαζόμενοι που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο σήμερα είναι να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση . Ανταμώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ενωμένοι την κρίσιμη μάχη των εκλογών για τις Τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις. Και σ’ αυτήν τη δύσκολη μάχη χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των εργαζομένων, γ’ αυτό και ζητούμε την ενεργή στήριξή τους…

Εργαζόμενε τώρα είναι ώρα ευθύνης
Έλα μαζί μας
Να δώσουμε ένα ισχυρό ράπισμα στην πολιτική της Τρόικας και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ & στις δυνάμεις του δικομματισμού,
μαυρίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη τους είτε έχουν το χρίσμα , είτε φορούν το μανδύα του «Ανεξάρτητου»

και να εκλέξουμε στα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ασυμβίβαστους αγωνιστές που θα βρίσκονται καθημερινά με την μεριά των εργαζομένων

ΟΙ υποψήφιοι της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ……… ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Γεωπόνος
΄΄ Αντιπεριφερειάρχης……. ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, Εκπ/κός
΄΄ Δήμαρχος Αλεξ/πολης…. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Γιατρός
΄΄ Δήμαρχος Σουφλίου….. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Αγρότης
Δήμαρχος Διδ/χου ……. ΜΟΥΛΟΥΔΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, Αγρονόμος
Τοπογράφος
΄΄ Δήμαρχος Ορεστιάδας …. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ Εκπ/κός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

kρατικοδιαιτοι Δ.Υ. αριστεροι με δεξια τσέπη και συνήθειες.
Ηλίας Θούριο