ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

θα κερδισουν κατι οι ελληνες αγροτες;

Η προβλεπόμενη μείωση της παραγωγής σιταριού στη Ρωσία εξαιτίας της μεγάλης ξηρασίας και των πυρκαγιών που εξακολουθούν να πλήττουν τη χώρα έδωσε την ευκαιρία στις παγκόσμιες κερδοσκοπικές αγορές σιταριού να εκτινάξουν τις τιμές της βασικής αυτής πρώτης ύλης για τη διατροφή του πλανήτη σε δυσθεώρητα ύψη...
Oι τιμές του σιταριού ήδη από τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 40%, φθάνοντας στα επίπεδα όπου βρίσκονταν πριν από δύο χρόνια, όταν υπήρχε πραγματικό πρόβλημα στα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών. Η αύξηση των τιμών συνεχίστηκε και την εβδομάδα που μας πέρασε, ανεβάζοντας τις αυξήσεις από τον Ιούνιο σε επίπεδα 50%. Όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής, οι καταστροφές από την ξηρασία και τις πυρκαγιές στη Ρωσία τροφοδοτούν αυτή την τάση, ακόμη περισσότερο που και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν μιλούν για γρήγορη βελτίωση, ενώ υπάρχουν και άλλες χώρες στον πλανήτη με προβλήματα στην παραγωγή σιτηρών.
Το ρωσικό Γεωργικό Επιμελητήριο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την εφετινή γεωργική παραγωγή (συνολικά) εκτιμώντας
την πλέον σε 72-78 εκατ. τόνους από τους 81,5-85 εκατ. τόνους, αριθμός που θα έπρεπε να συγκριθεί με τους 97 εκατ. τόνους του 2009 και τους 108 εκατ. τόνους το 2008. Ο ίδιος οργανισμός προειδοποίησε ότι οι εξαγωγές της χώρας θα πρέπει να μειωθούν κατά 50%, ενώ και ο αμερικανικός οργανισμός γεωργικών προβλέψεων (USDΑ) κάνει λόγο για μείωση των ρωσικών εξαγωγών σιτηρών εφέτος κατά 23%, δηλαδή για 14 εκατ. τόνους από τους 18,2 εκατ. τόνους πέρυσι..

Στη μεγάλη μείωση της παραγωγής της Ρωσίας, από μια κατεστραμμένη έκταση ίση με την Πολωνία ή τη Νότια Κορέα, ήλθαν να προστεθούν και άλλες μειώσεις από άλλες χώρες. Είναι η Ουκρανία και το Καζακστάν, που πλήττονται από τις ίδιες μετεωρολογικές συνθήκες.
fimotro