ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

τι μας περιμενει μετα τον 15αυγουστο

"Διακοπές χωρίς τύψεις" ζήτησε από τους υπουργούς του να κάνουν ο πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που, μόλις επιστρέψουν από τα μπάνια τους, θα "βουτήξουν" στα προσκλητήρια που αρχίζει να τους αποστέλλει η εφορία, για να περάσουν από το "ταμείο".

Την πρώτη "κρυάδα" θα πάρουν όσοι γυρίσουν "ξεψιλιασμένοι" από τις διακοπές τους –αν έκαναν- και βρουν στην πόρτα τους τα μπιλιετάκια της εφορίας που θα τους καλεί να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που είχαν το 2009. Η εκκαθάριση προχωρά με καθυστέρηση και οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πάρει ακόμη τα ειδοποιητήριά τους είναι περισσότεροι από 500.000, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όλοι αυτοί χάνουν και την ευκολία των δόσεων, αφού θα κληθούν να πληρώσουν σε μία δόση, όλο το ποσό του φόρου που τους αναλογεί.

Επιπλέον θα αρχίσουν να καταφτάνουν
και πρέπει να πληρωθούν πριν το τέλος του χρόνου:
- τα "καθυστερημένα" ειδοποιητήρια για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009
- τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010.
- Το τέλος διατήρησης των ημιυπαίθριων χώρων
- πρόστιμα σε αυθαίρετα που πήραν ρεύμα από τη ΔΕΗ το 2004, αφού πρώτα "αυτοκαταγγέλθηκαν" οι ιδιοκτήτες τους στις πολεοδομίες
- έκτακτη εισφορά για 50.000 φορολογούμενους που είχαν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ το 2009
- έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις.

Επιπλέον, θέμα χρόνου είναι να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα προχωρήσει η "νέου τύπου" περαίωση, οπότε θα πρέπει να αποσταλούν και τα σχετικά "ραβασάκια" στους μικρομεσαίους, ενώ εξετάζεται να γίνει και προείσπραξη φόρων του 2011 μέσα στο 2010, ώστε να κλείσουν οι "τρύπες" των 2,5 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.
www.protothema.gr