ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

βαμβακι

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα 26 Μαΐου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 συνήλθαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ» , σε τακτική συνεδρίαση, τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου και με αφορμή την έκδοση της 425525/22-04-2009 ΚΥΑ καλλιέργειας βαμβακιού 2009 -2010 προέβησαν στην έκδοση του παρακάτω Ομόφωνου Ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά την άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ ως προς την αναλογικότητα των ποινών στην συνδεδεμένη ενίσχυση και την συνυπευθυνότητα των παραγωγών στην απόδοση του εκκοκκιστηρίου για τους εξής λόγους:
Η καλλιέργεια του βαμβακιού κυμαίνεται από 150.000 έως 250.000 στρ. ήτοι 8,82% με 14,7% από τα 1.700.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στο Νομό Έβρου, τα περισσότερα από τα οποία αρδεύονται από επιφανειακά νερά, 35,2% της καλλιεργήσιμης έκτασης και η επιτυχία της καλλιέργειας εξαρτάται από τις βροχοπτώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν χρονιές με καλές αποδόσεις και χρονιές με πολύ χαμηλές αποδόσεις.
Η εφαρμογή της ελάχιστης απόδοσης δεν μας βρίσκει αντίθετους αφού έχει στόχο την αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης από 55 € σε 80,5 € ανά στρέμμα.
Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι ως προς τον πλήρη αποκλεισμό από την ενίσχυση όσων δεν συμπληρώσουν την ποσότητα της ελάχιστης απόδοσης .
Προτείνουμε να εφαρμοστεί η αναλογική μείωση. Δηλαδή για απόδοση χαμηλότερη κατά 10% από την ελάχιστη απόδοση να αντιστοιχεί 10% μείωση της ενίσχυσης.
Επίσης είναι απαράδεκτο να καθιστά η ΚΥΑ συνυπεύθυνο τον βαμβακοπαραγωγό στην περίπτωση μειωμένης απόδοσης του εκκοκκιστηρίου στο οποίο παρέδωσε το βαμβάκι του και να τον αποκλείει από την συνδεδεμένη ενίσχυση .
Ο Νομός από εφαρμογή της ΚΥΑ θα απολέσει ποσό μεγαλύτερο των 8-10 εκατομμυρίων € από ενισχύσεις, αφού εκτιμάται ότι θα καλλιεργηθούν τουλάχιστον 100.000 λιγότερα στρέμματα.
Η εφαρμογή της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης ήταν αναμενόμενη για να αποτρέψει την καλλιέργεια βαμβακιού μόνο για την ενίσχυση.
Ζητάμε την τροποποίηση της ΚΥΑ ως προς την αναλογικότητα της μείωσης της ενίσχυσης με την προσκομισθείσα ποσότητα σύσπορου βάμβακος και την πρόβλεψη κυρώσεων στον εκκοκκιστή (σε περιπτώσεις μείωσης 32%) και όχι στους παραγωγούς.