ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

καλε παναιρ διδυμοτειχο

Με το αντάμωμα όλων των γκαϊντατζήδων του Έβρου πραγματοποιούνται και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πεντηκοστής στο Διδυμότειχο το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου 2009.
Το «Καλέ Παναΐρ» του Διδυμοτείχου άρχισε τα τελευταία 4 χρόνια να παίρνει την παλαιά εορταστική μορφή του, κάτι που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είχε ατονήσει, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του εκτός από θρησκευτικές και άλλες, λαογραφικού ύφους εκδηλώσεις, τις οποίες αναβιώνει τμηματικά κάθε χρόνο.
Έτσι φέτος για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται πιο συντονισμένα και με μεγαλύτερη συμμετοχή η συνάντηση των γκαΐντατζήδων από όλο το νομό Έβρου, με 50 και πλέον οργανοπαίχτες να παρουσιάζουν θρακιώτικα μουσικά ακούσματα στους κατοίκους της περιοχής.
Επίσης από φέτος, στο μεγάλο τραπέζι που στήνεται λόγω του πανηγυριού, θα παρουσιασθούν και θα προσφερθούν παραδοσιακές γεύσεις που συνόδευαν τα γιορτινά τραπέζια, πλούσια και φτωχά, των οικογενειών τα πολύ παλιά χρόνια, γεύσεις που σήμερα είναι άγνωστες στους περισσότερους.

Θα ακολουθήσει αναλυτικά το πρόγραμμα