ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

μειονοτητα

Απόφαση με την οποία προτρέπει στα μέλη της μειονότητας στη Θράκη να ψηφίσουν λευκό την ερχόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές πήρε η αυτοαποκαλούμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία συνήλθε προχθές στην Κομοτηνή.
Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις 10 μέρες μετά την προηγούμενη ενέργεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής να θέσει με ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, ολόκληρη την ατζέντα που προωθεί η Αγκυρα την περίοδο αυτή για τη μειονότητα στη Θράκη και όχι μόνο, αφού σε αυτή ζητούνταν, ανάμεσα στα άλλα, και η αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.
Οπως εκτιμάται, η απόφαση για «λευκό» εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική και επιχειρείται να λειτουργήσει ως εκβιασμός προς τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.
Στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 34 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, τον ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και υπέρ του «λευκού» ψήφισαν οι 32, ενώ υπήρξαν και δύο αρνητικές ψήφοι. Σε χθεσινή ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής υποστηρίζεται πως η απόφαση για το «λευκό» πάρθηκε «επειδή δεν δόθηκαν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και ακόμη «γιατί δεν τοποθετήθηκαν υποψήφιοι από τη μειονότητα σε εκλόγιμες θέσεις των ευρωψηφοδελτίων των κομμάτων» και κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.
Μετά την εξέλιξη αυτή ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα κάνουν τα γνωστά στελέχη της μειονότητας που ανήκουν στα δύο κόμματα, όπως οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Ροδόπη και Μαντατζί Τσετίν στην Ξάνθη, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν κ.ά.
Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιό του στη 16η θέση την αντινομάρχη Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η ΝΔ στην 20ή θέση τον Ριτβάν Αχμετσίκ, δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Μύκης Ξάνθης.
Επίσης, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιληφθεί στην 8η θέση η πρώην δημοσιογράφος και σήμερα υπάλληλος του ΟΓΑ Ντιλέκ Χαμπίμπ.
ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

Εφ. "Έθνος"