ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

αγροτες σε κινητοποιησεις

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για την σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου
Για αποκλειστικά Δημόσια , Ενιαία και Δωρεάν εκπαίδευση

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο των Εκπαιδευτικών Έβρου εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες, που για άλλη μια φορά η απόγνωση από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ τους οδηγεί στους δρόμους του αγώνα.
Είναι πια φανερό σε όλους, ότι η αντιαγροτική πολιτική που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και στη χώρα μας προωθούν και εφαρμόζουν τα τελευταία 20 χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις , μπορεί να υπηρετεί τα κέρδη των πολυεθνικών, καταστρέφει όμως τη μικρομεσαία αγροτιά, ερημώνει την ύπαιθρο, και επιβαρύνει την οικονομία της χώρας μας με αστρονομικά ποσά για εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
Τις μέρες αυτές που στους δρόμους του αγώνα ανταμώνουν οι αγρότες με την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα είναι επιτακτική η ανάγκη να συντονίσουν τα βήματά τους. Κοινός είναι ο στόχος τους, να «μπλοκάρουν» τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που έχουν σαν βασικό στόχο περιορίζοντας συνεχώς τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εισόδημα , στις εργασιακές σχέσεις, στη μόρφωση, στην κοινωνική περίθαλψη , να εξασφαλίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι αγρότες μαζί με τους άλλους εργαζόμενους δεν πρέπει να επιτρέψουν να καθορίζει την μόρφωση των παιδιών τους ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, και οι κερδοσκοπικές διαθέσεις διαφόρων εταιρειών. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με τ’ άλλα αιτήματα να απαιτήσουν Δημόσια , Ενιαία και Δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Η αναθεώρηση του άρθρου 16, η εξομοίωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τα ψευτοκολέγια και οι άλλες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία φαλκιδεύουν πρώτα και κύρια το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της αγροτιάς.
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Έβρου του ΠΑΜΕ
καλεί τους Εκπαιδευτικούς να βρεθούν 25/1/2009 στα Μπλόκα, δίπλα στους αγρότες, για να διαδηλώσουν όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει την αγροτική παραγωγή , εξαθλιώνει τους αγρότες, ερημώνει την ύπαιθρο , ιδιωτικοποιεί και παραδίδει στους κερδοσκόπους την εκπαίδευση.

Ιανουάριος 2009