ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

διδυμοτειχο

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Β. Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην 5η ημερίδα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 18.30 μ.μ. με θέμα:«Οι Μουσουλμανικές μειονότητες στην Θράκη. Προβλήματα-Προοπτικές». Με τιμήΓια το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΣιναπίδης Στέφανος Τσιαγκούδης Δήμος
5Η ΗΜΕΡΙΔΑΘΕΜΑ = « ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18.30-18.45 Προσέλευση μελών και προσκεκλημένων.18.45-19.00 Χαιρετισμοί-Προσφωνήσεις Εισηγητών.19.00-19.30 «Η μειονότητα στην Θράκη ως εργαλείο του νεοθωμανισμού».Εισηγητής: Κ. Καραίσκος (Εκπαιδευτικός-Εκδότης εφημερίδας «Αντιφωνητής»).19.30-20.00 «Οι Πομάκοι στην Δυτική Θράκη»Εισηγητής :Σ. Καραχότζα (Δημοσιογράφος-Εκδότης πομακικής εφημερίδας).20.00-20.30 Ερωτήσεις-Συζήτηση.20.30-21.45 Τέλος ημερίδας. Απονομή αναμνηστικών δώρων στους Εισηγητές.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Β.ΕΒΡΟΥ«ΑΚΡΙΤΕΣ».1)Οι απόψεις που θα εκφραστούν στην σημερινή ημερίδα είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, δεν αποτελούν δείγματα εθνικισμού, ρατσισμού ή πατριδοκαπηλίας, ούτε φυσικά αποτελούν κινδυνολογία. Πηγάζουν μονάχα από το φυσικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης για την Θράκη μας, για τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε.2)Οι Πομάκοι ως λαός αποτελούν την μοναδική περίπτωση του κόσμου, που σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία της κοινωνικής ανθρωπολογίας, τα παιδιά τους λαμβάνουν εκπαίδευση σε δύο γλώσσες (ελληνική –τουρκική)εκ των οποίων καμία δεν είναι η μητρική τους γλώσσα.3)Από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη ζωή μέχρι τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε τον εαυτό μας στον τόπο και στην Ιστορία, ως τοπική κοινωνία της Θράκης και του Διδυμοτείχου, έχουμε μεγάλη ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν γύρω μας τα επόμενα χρόνια.