ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

τριγωνο

Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για την άδικη απόφαση του Ο.Α.Ε.Ε. ( Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) απέναντι σε συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. που ασκούν επάγγελμα σε προαιρετικές περιοχές. Αναφέρομαι σε σχετικό έγγραφο του Ο.Α.Ε.Ε. με ημερομηνία 1-12-2008 και Αρ.Πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ9/39/123485, το οποίο και επισυνάπτω.
Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, οποιοσδήποτε συνταξιούχος που ασκεί επάγγελμα υπαγόμενο στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. σε προαιρετικές περιοχές, θα υποχρεούται να εγγράφεται στον Ασφαλιστικό Οργανισμό με μηνιαία επιβάρυνση 170 €, δηλαδή 2.040 € ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος του Ο.Γ.Α., που κατοικεί σε ένα μικρό χωριό του Βορείου Έβρου και τυγχάνει να έχει ένα μαγαζί με ψιλικά ή ένα μικρό παντοπωλείο ή ένα καφενείο, θα υποχρεούται να καταβάλλει το παραπάνω ποσό στον Ο.Α.Ε.Ε., ενώ ήδη φορολογείται κανονικά για την απασχόλησή του, πληρώνοντας κάθε φορά περαίωση, συνάφεια, εξαετίες ή τριετίες που του επιβάλλονται από το κράτος. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν μπορεί να προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε ένα συνταξιούχο άλλου ασφαλιστικού φορέα αλλά ούτε και κάποια άλλη παροχή, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω οικονομική επιβάρυνση αποτελεί μέρος καθαρά εισπρακτικής πολιτικής.
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι οι παραπάνω συνταξιούχοι να αναγκάζονται να βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος της οικονομικής τους αφαίμαξης. Καλούνται να πληρώνουν ετησίως 2.040 € χωρίς λόγο, ενώ πόσο μπορεί να είναι το καθαρό κέρδος τους, όταν πελάτες είναι λίγοι ηλικιωμένοι που έχουν απομείνει σε αυτήν την ακριτική περιοχή;! Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι μόνο τον τελευταίο μήνα στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε του τμήματος Ορεστιάδας έχουν σταλεί πάνω από 200 αιτήσεις για διακοπή επαγγέλματος.
Τα οικονομικά ελλείμματα του ταμείου του Ο.Α.Ε.Ε καλούνται να τα καλύψουν οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. μέσα από το δικό τους υστέρημα, πράγμα πολύ θλιβερό και ταυτόχρονα εξοργιστικό σε ένα κράτος που χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς μας κοινωνικό.
Μετά τιμής,

Σιαφκαλόζης Κωνσταντίνος


Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: να τους χαίρεστε και να τους ντρέπεστε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έγγραφο αφορά την εφαρμογή του άρθρου 9 του νόμου 3050 του 2002....