ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

κουνουπια


Ενημερωτική συνάντηση για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Ιανουαρίου 2008 στην Αλεξανδρούπολη, στο Grand Hotel Egnatia.
Στην συνάντηση είχαν κληθεί να ενημερώσουν, Δήμους, εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστήμονες οι κ.κ. Ramot Giora, Gevi Izhak, από το Ισραήλ.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Νομαρχία Έβρου εδώ και 10 χρόνια για την καταπολέμηση των κουνουπιών, μια μάστιγα για την Βόρεια Ελλάδα και για τον Έβρο ιδιαίτερα.
Ο Αντινομάρχης υπεύθυνος για το θέμα κ. Κολχούρης δήλωσε:«Η Νομαρχία Έβρου ήταν πάντα και παραμένει ευαισθητοποιημένη απέναντι στο πρόβλημα όχλησης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων που οφείλεται στην παρουσία των κουνουπιών.
Τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον διαθέτει ένα σημαντικό μέρος από τα πενιχρά έσοδα του για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε πρόσθετο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, χρήσιμα στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την καλύτερη αποτελεσματικότητα.
Όμως δεν σταματούμε εδώ, αναζητούμε συνέχεια τρόπους να εντάξουμε την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς π.χ Περιφέρεια, Προγράμματα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας κλπ.
Για το λόγο αυτό καλέσαμε Ισραηλινούς επιστήμονες για να δούμε το αν και κατά πόσο μπορεί να έχει εφαρμογή η καινούργια μέθοδος την οποία θέλουν να μας παρουσιάσουν.
Πρόκειται για μία καθαρά οικολογική μέθοδο.
Οι επιστήμονες αυτοί θα είναι για τρεις ημέρες εδώ στην περιοχή μας, θα δουν τι μπορούν να εφαρμόσουν, εάν η μέθοδος αυτή είναι εφαρμόσιμη στην περιοχή μας.
Θα δούμε αν και κατά πόσο με την αλλαγή αυτή της τεχνογνωσίας θα προχωρήσουμε σε συνεργασία».