ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

εβρος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Τύπου, κ. Παναγιώτης Ζαπάρτας.
Ο κ. Ζαπάρτας αναφέρθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου και την ψήφιση του άρθρου που αφορά τη σύσταση της Επιτροπής των φορέων του Έβρου για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. «Χτες το βράδυ στο Κοινοβούλιο ψηφίστηκε το άρθρο, το νομοσχέδιο, που αφορά στη σύσταση της Επιτροπής η οποία θα ελέγχει όλες τις διεργασίες, τη λειτουργία, την κατασκευή, τα πάντα που έχουν σχέση με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, αφορά το νομό ιδιαίτερα, γιατί πλέον μέσα από νομοθετική ρύθμιση αυτή η Επιτροπή συστήνεται. Θα προχωρήσει σε επόμενο βήμα η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης η οποία θα προβλέπει τις αρμοδιότητες, τους πόρους, τη στελέχωση και τις ομάδες εργασίας που χρειάζονται για να μπορεί να λειτουργήσει αυτή εδώ η Επιτροπή. Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πρώτον ότι Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Νομάρχης, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, και το δεύτερο ότι αναγνωρίζεται μέσα από αυτό το άρθρο το πόσο σημαντικό είναι τελικά αυτό το έργο. Είναι εθνικής σημασίας, έχει ιδιαίτερα σοβαρή σημασία για τα θέματα που αφορούν το νομό, είτε αυτά είναι περιβαλλοντικά, είτε έχουν σχέση με τη θάλασσα, με την εργασία, που έχουν σχέση με όλα τα προβλήματα και τα θετικά που θα προκύψουν από τη λειτουργία αυτού του πετρελαιαγωγού. Νομίζω ότι αυτή η Επιτροπή θα μπορεί να λειτουργήσει ούτως ώστε να γίνει πράξη αυτό που ευθύς εξαρχής έχουμε πει σαν Νομαρχία, ότι δηλαδή αυτό το έργο δεν θα γίνει με εμάς τους πολίτες ως παρατηρητές, αλλά με ενεργή συμμετοχή μας.» είπε ο κ. Ζαπάρτας.
Ο κ. Ζαπάρτας εξέφρασε στη συνέχεια την αμέριστη συμπαράσταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Συγκεκριμένα δήλωσε
«Στηρίζουμε τον Εβρίτη αγρότη το εισόδημα του οποίου συνεχώς συρρικνώνεται, ενώ τα προβλήματα του Αγροτικού χώρου αυξάνουν, καθώς και το κόστος παραγωγής.
Ζητούμε:
Άμεση εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος.
Επανεξέταση των κανόνων αγοράς – πώλησης των αγροτικών προϊόντων προς ενίσχυση των αγροτών και μείωση του κόστους αγοράς από τους καταναλωτές.
Οι αγρότες εισπράττουν μόνο το 10% της τελικής τιμής διάθεσης του προϊόντος.
Λέμε
ΌΧΙ στους ανεξέλεγκτους μεσάζοντες
Στηρίζουμε την ενίσχυση του εισοδήματος των ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Ζητούμε
Ενίσχυση στο βαμβάκι και στα δημητριακά.
Αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α.
Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων
Καθώς και πάγωμα όλων των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια τουλάχιστον.
Εφαρμογή του μητρώου αγροτών.
Ο Νομός μας είναι αγροτικός κατά πλειοψηφία. Για αυτό στηρίζουμε τους αγρότες μας πριν αφανιστούν.
Θέλουμε στήριξη των ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Απαιτούμε την προώθηση και στήριξη από την πολιτεία των ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.
Με τη δήλωσή μας αυτή εκφράζουμε τη βούληση και θέλησή μας για συμπαράσταση στον αγροτικό κόσμο του Έβρου.
Καλούμε τους κατοίκους του Νομού, όλο τον κόσμο να σταθεί δίπλα στον αγρότη και στα αιτήματά του. Όχι απέναντί του. Είμαστε άρρηκτα δεμένοι μαζί του, είμαστε στο ίδιο άρμα.
Δεν είναι πρόβλημα του αγρότη η συρρίκνωση του εισοδήματός του ή ο αφανισμός του, είναι αδιέξοδο οικονομικό της κοινωνίας.»