ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

κκε για αγροτικα

Η γεωργία στο έλεος του Π.Ο.Ε
Προτείνει μείωση των αγροτικών ενισχύσεων μέχρι και 85%
Νέα δεινά για την μικρομεσαία αγροτιά αναμένεται να φέρουν οι διαπραγματεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), που ξανάρχισαν πριν λίγες μέρες στην Γενεύη, σε επίπεδο υπουργών Εμπορίου, με σκοπό την περαιτέρω « φιλελευθεροποίηση » των όρων διεξαγωγής του παγκόσμιου εμπορίου αγροτικών προϊόντων.
Ξεκάθαρη ήταν η δήλωση της Επιτρόπου Γεωργίας Μ.Φ. Μπόελ λέγοντας « ποτέ δεν κρύψαμε ότι η επίτευξη συμφωνίας στον ΠΟΕ περιλαμβάνει και κάποιες απαραίτητες θυσίες των ευρωπαίων αγροτών και των κοινοτικών αγροτικών προϊόντων » και σύμφωνα με την τελευταία πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής του ΠΟΕ για τις αγροτικές διαπραγματεύσεις, Κρόφορντ Φάλκονερ, προβλέπεται μείωση κατά 75% έως και 85% των κοινοτικών ενισχύσεων που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα αγροτοκτηνοτροφικά της προϊόντα , κάτι που σημαίνει περικοπές γεωργικών δαπανών της τάξης των 17 έως 27 δις ευρώ για μια πενταετία, σε σημερινές τιμές.
Πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Βρυξέλλες στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη διείσδυση της βαριάς βιομηχανίας των βορειοευρωπαϊκών χωρών στις οικονομίες και κυρίως στα πλούσια σε ορυκτά υπεδάφη του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου επιδιώκουν να θυσιάσουν την παραγωγή γεωργικών προϊόντων.
Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ
· καλεί τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντισταθούν στα παραπάνω καταστροφικά σενάρια.
· Τους καλεί να συντονιστούν με τους αγρότες όλης της χώρας και να πάρουν δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΠΑΣΥ μαζί με το ΠΑΜΕ 6 Σεπτεμβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη