ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

καρατζιτς


Απέρριψε τις προτάσεις των Αμερικανών ο Κάρατζιτς

Πράκτορες της CIA πίεσαν τον Ράντοβαν Κάρατζιτς αμέσως μετά τη σύλληψή του να μην αναφερθεί καθόλου στη συμφωνία που είχε κάνει με τους Αμερικανούς της διοίκησης Κλίντον και ιδιαίτερα με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας έγινε 48 ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση και οι Αμερικανοί πρόσφεραν και νέα συμφωνία στον Κάρατζιτς για να τους δώσει πληροφορίες για τον επίσης φυγάδα Μλάντιτς.

Σε αντάλλαγμα του υποσχέθηκαν αρχική ποινή 40 χρόνων κα φυλάκιση σε πολυτελείς εγκαταστάσεις στη Σουηδία με όλα τα προνόμια και «διευκολύνσεις» για την οικογένειά του σε Σερβία, Βοσνία και Μαυροβούνιο. Οι άνθρωποι της CIA απείλησαν ότι σε περίπτωση μη συνεργασίας θα επιβληθούν ισόβια και η έκτιση της ποινής θα γίνει σε μια από τις χειρότερες ποινικές φυλακές της Βρετανίας με δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών και βιαστές. Επίσης ο Κάρατζιτς απειλήθηκε με δημοσίευση υλικού περί ομοφυλοφιλίας σε βάρος του για να πληγεί το κύρος του στη σερβική κοινή γνώμη, καθώς και με πιέσεις εναντίον της οικογένειάς του ώστε να μην αναφερθεί ποτέ στη συμφωνία του με τον Χόλμπρουκ. Παρά τις πιέσεις και τις προσφορές των Αμερικανών ο Ράντοβαν Κάρατζιτς μίλησε με λεπτομέρειες για τον Χόλμπρουκ από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στη Χάγη. Στο μεταξύ οι μυστικές υπηρεσίες της Κροατίας διαψεύδουν πληροφορίες ότι ο Κάρατζιτς κρυβόταν σε νησί της χώρας για κάποιο διάστημα, είτε με το όνομά του είτε ως Ντράγκαν Νταβίντ Ντάμπιτς. Η ιστορία ξεκίνησε από την αποκάλυψη Αυστριακής εφημερίδας για έρευνα από την αστυνομία ενός διαμερίσματος στη Βιέννη τον Μάιο 2007, όπου διέμενε κάποιος που έμοιαζε με τον γενειοφόρο Κάρατζιτς και είχε διαβατήριο Κροατίας με το όνομα Πέταρ Γκλούματς. Αντίθετα οι Κροάτες υποστηρίζουν ότι ο Κάρατζιτς είχε αρχικά κρυφτεί ως καλόγερος σε μοναστήρια της Σερβίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας.
Η εισαγγελική αρχή στη Χάγη διαθέτει αναφορές των Κροατικών και Βοσνιακών μυστικών υπηρεσιών για εντοπισμό του Κάρατζιτς πριν από δύο χρόνια σε μοναστήρι του Αγ. Όρους
Οι αρχές της Σερβίας έχουν υποσχεθεί ότι θα συλλάβουν σύντομα και τους δύο εναπομείναντες φυγάδες, τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και τον ηγέτη της Κράϊνα Γκόραν Χάτζιτς που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.
του Χάρη Μπότσαρη
http://www.protothema.gr/
Γ.Τ. Ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάστηκε.
Η αναφορά είναι για την πρόταση της CIA μετά την σύλληψή του.