ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

τουριστικη προβολη του εβρου

Η Νομαρχία Έβρου, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού British Bird Watching fair 2008 η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Αυγούστου 2008 στο Lester της Αγγλίας. Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται σε παρατηρητές πουλιών (Birdwatchers), είναι πραγματικά η μεγαλύτερη στο είδος της και οργανώνεται δίπλα σε έναν υγρότοπο στο Ockham της Αγγλίας. Θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η Αγγλία είναι η μεγαλύτερη αγορά Birdwatchers παγκοσμίως και μόνο η RSPB (Βασιλική Εταιρία για την Προστασία των Πουλιών) έχει περισσότερα από 1.000.000 παρατηρητές πουλιών για μέλη.
Η Νομαρχία Έβρου συμμετείχε για 5η συνεχόμενη φορά σε ένα περίπτερο μαζί με την Νομαρχία Σερρών. Η παρουσία μας χαρακτηρίστηκε δυναμική και άρτια οργανωμένη.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης μοιράστηκαν φυλλάδια και διαφημιστικό υλικό που αφορά τις φυσικές ομορφιές, καθώς και τις υποδομές στον τομέα του τουρισμού του νομού Έβρου.
Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις φυσικές ομορφιές του νομού και συγκεκριμένα για την ορνιθοπανίδα που συγκεντρώνεται στα δύο Εθνικά Πάρκα του νομού. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις Προστατευμένες Περιοχές του Δέλτα Έβρου και του Δάσους Δαδιάς λαμβάνοντας υπόψη ότι σ' αυτά συγκεντρώνονται περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πουλιών της Ελλάδας.
Στην αποστολή συμμετείχαν η Αντινομάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Τσιαούση Ελένη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος και του Τμ. Τουριστικής Ανάπτυξης του ΝΔ Έβρου.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαφές με τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και με φωτογράφους φύσης και με συγγραφείς τουριστικών εκδόσεων οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον νομό Έβρου.