ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

προς υπουργο παιδειας

Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ενώ όμως το ξέρουμε όλοι ή σχεδόν όλοι λίγοι το εφαρμόζουν στην πράξη. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του πολίτη και αυτό δεν γίνεται άμεσα, ούτε ξεκινώντας από την ενήλικη ζωή.
Η προσπάθεια για αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει από την παιδική ηλικία και τουλάχιστον από την αρχή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να συνεχίζεται σταθερά μέχρι και την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της σε θέματα υγείας του κοινωνικού συνόλου, μετά το πρόγραμμα Υγειονομικής Ενημέρωσης του πληθυσμού του Ν. Έβρου το οποίο εφαρμόζει εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με τη Νομαρχία Έβρου, καταθέτει σήμερα προς εσάς την ακόλουθη συγκεκριμένη πρόταση η οποία να αρχίσει να εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Προτείνεται να μπει στο κανονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου και Λυκείου, το μάθημα: Αγωγή Υγείας.
Το μάθημα να διδάσκεται σε όλες τις τάξεις είτε ως αυτόνομο μάθημα, είτε ως ενότητα στα πλαίσια άλλου μαθήματος ή κύκλου μαθημάτων, ή «ζώνης», με συγκεκριμένες όμως ώρες για κάθε έτος (π.χ. 20 - 30 ώρες κατά έτος).
Τα θέματα που θα διδάσκονται σε κάθε τάξη της εκπαίδευσης θα είναι ανάλογα και προσαρμοσμένα για την ηλικία των παιδιών, ενώ ορισμένα θέματα μπορούν και πρέπει να επαναλαμβάνονται σε όλες τις πράξεις (π.χ. παχυσαρκία, κάπνισμα, ναρκωτικά, αγωγή κολύμβησης κ. ά.).
Επίσης μπορούν και πρέπει να μπουν οι Πρώτες Βοήθειες σε κάθε τάξη και στις μεγαλύτερες οι μαθητές μπορούν και πρέπει να μαθαίνουν τη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Μόνο έτσι κύριε Υπουργέ θα αρχίσει να αλλάζει η νοοτροπία των Ελλήνων, να αρχίσουν να εφαρμόζουν την πρόληψη και την Προληπτική Ιατρική στη ζωή τους και να αποφεύγουν τις πολύ δυσάρεστες συνέπειες ορισμένων σοβαρών παθήσεων, οι οποίες μπορούν και πρέπει να προλαμβάνονται με οφέλη πολύ σημαντικά για το άτομο, την οικογένειά του, την πολιτεία και την κοινωνία.
Ίσως εκφρασθούν ενστάσεις κατά πόσο «χωράει» ένα επιπλέον μάθημα σε ένα ήδη φορτωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όμως πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε ότι η υγεία προηγείται έναντι όλων καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε μας δραστηριότητα. Η αλλαγή της νοοτροπίας μας επιβάλλεται. Τα οφέλη θα φανούν μετά από 1 - 2 δεκαετίες τουλάχιστον. Θα είναι όμως μόνιμα και ανεκτίμητα.
Κύριε Υπουργέ, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συνεργασία για την πρόταση που σας καταθέσαμε.