ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ο εβρος ψηλα



Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΗΓΗ

Μπορεί να μην είναι χρυσή, όμως είναι χρυσάφι.

Ακολουθεί η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό "Σταθμός" τον Σεμπτέμβριο του 2006.

Τότε μίλησε και για το Πεκίνο. Το χρυσό δεν ήρθε, όμως με την επιτυχία της απέδειξε ότι ο Ελληνικός Αθλητισμός είναι ζωντανός.

Το Χρυσό κορίτσι της Αλεξανδρούπολης, μας έκανε για ακόμα μία φορά να αισθανθούμε υπερηφάνεια. Σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά, κατακτώντας ένα ακόμα αργυρό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.
Η Χρυσοπηγή Δεβετζή, μίλησε στο Σταθμός Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, από τη Σουηδία.


Πηγή συγχαρητήρια. Γι’ ακόμα μία φορά μας έκανες υπερήφανους. Είσαι ικανοποιημένη με τη 2η θέση που κατέκτησες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ;
Είμαι ικανοποιημένη. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιος βγαίνει πρώτος, κάποιος δεύτερος. Μακάρι να ‘μασταν πάντα πρώτοι.
Μετά την Ολυμπιάδα πέρασες ένα στάδιο ξεκούρασης. Πάντως επανήλθες πολύ γρήγορα.
Ξεκουράστηκα δύο περίπου μήνες. Επέστρεψα αμέσως στους στίβους και συμμετείχα σε αγώνες. Ήμουνα ψηλά στις επιδόσεις μου και τον καλύτερο αγώνα μου, τον έκανα στο Μοναχό πέρυσι το Σεπτέμβρη.
· Φέτος θα προλάβεις να πας διακοπές;
Διακοπές δεν έχω πάει καθόλου τα τελευταία χρόνια. . .
· Δεν θα κάνεις ούτε βουτιά;
Μπάνια θα κάνω. Άλλωστε με βοηθάει πάρα πολύ το θαλασσινό νερό. Διακοπές δεν προλαβαίνω να κάνω, γιατί οι αγώνες τελειώνουν Σεπτέμβριο και μετά δε σου μένουν πολλές μέρες. Πρέπει να ανέβω και στην Αλεξανδρούπολη, να δω και με τα μαγαζιά τι γίνεται.
· Γνωρίζουμε όλοι ότι έχεις ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, ετοιμάζεσαι να κάνεις και κάτι άλλο;
Ναι. Τέλος Σεπτέμβρη ανοίγουμε κι ένα άλλο μαγαζί με τον αρραβωνιαστικό μου, καφέ μπαρ.
· Σίγουρα θα έρθουμε στα εγκαίνια.
Σας περιμένω.
· Σε επηρέασε η αλλαγή του προπονητή;
Με επηρέασε θετικά. Ήθελα αυτή την αλλαγή. Πιστεύω ότι ο Θανάσης με ‘χει βοηθήσει περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή, την προηγούμενη προπονήτριά μου ας πούμε. Εγώ έχω μεγάλους στόχους και η προπονήτριά μου δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Ο Σιούντρης είναι πιο μεθοδικός, πιο οργανωτικός, πιο έμπειρος. Τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ, όπως αυτός εμένα και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
· Με τη Σοφία την Μπακατσάκη, είχατε κάποια ρήξη στη σχέσης σας;
Υπήρχε, ναι.
· Όλοι θεωρούσαμε ότι είσαστε πολύ καλές φίλες.
Δεν ήμασταν τόσο καλές φίλες. Αυτό φαινότανε προς τα έξω. Υπήρχανε στιγμές που βοηθούσε η μία την άλλη, αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω μαζί της. Όταν μια αθλήτρια έχει βλέψεις και η προπονήτρια δεν την ακολουθεί, δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Εξάλλου πιστεύω ότι οι αθλητές έχουνε την περισσότερη ευθύνη και αναλόγως πως είναι ο αθλητής σωματικά, ψυχολογικά μπορεί να κάνει και προπόνηση. Αν ο προπονητής δεν μπορεί να σε βοηθήσει άλλο αλλάζεις.
· Την περίοδο αυτή, πόσες ώρες προπονείσαι την ημέρα;
Γύρω στις τρεις ώρες στον Άγιο Κοσμά.
· Στην Αλεξανδρούπολη, θα ανέβεις για προπονήσεις;
Τώρα όχι. Δε θα ανέβω, γιατί έχω τον τελικό του grand prix στις 10 Δεκέμβρη στη Στουργκάδη και μετά στις 16-17 Σεπτεμβρίου τον τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου στην Αθήνα, αλλά θα ανέβω μετά.
· Το χρυσό που λείπει σε όλους μας, θα το κατακτήσεις στο Πεκίνο;
Θέλω να πιστεύω πως ναι. Ο στόχος μου αυτός είναι. Να πάω στο Πεκίνο και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, στους σημαντικότερους αγώνες που υπάρχουν για ένα αθλητή, τους ολυμπιακούς.
· Φαντάζομαι πως είναι και το όνειρο των γονιών σου, τους οποίους βλέπουμε να είναι μακριά σου στους αγώνες, αλλά να τους ζουν μέσα από την τηλεόραση σαν να είναι δίπλα σου.
Το ‘νειρο των γονιών μου ήταν να πάω στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και από κει και πέρα περιμένουνε πως και πώς να πάω στην ολυμπιάδα του Πεκίνου. Πρώτα απ’ όλα όμως να είμαστε υγιείς, γιατί σε μας τους αθλητές οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Γι’ αυτό λέω, πρώτα απ’ όλα να ‘χουμε την υγειά μας.
· Ήμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί όλοι οι Έλληνες εύχονται τα καλύτερα για σένα.
Μακάρι.
Οι δικοί σου έρχονται σ’ αγώνες;
Όπου μπορούν μ’ ακολουθούν. Αυτή την περίοδο κάνουν και οικονομίες, για να έρθουν και στο Πεκίνο.
Πηγή, επιστρέφοντας στο παρελθόν, αντικρίζεις τις δύσκολες στιγμές που πέρασες, όταν δεν σε δέχονταν στο ολυμπιακό στάδιο για προπονήσεις και πολλές άλλες δύσκολες καταστάσεις. Τι έχεις να πεις στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;
Για να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να το έχεις μέσα σου. Να το αγαπάς πάρα πολύ και να έχεις τη στήριξη των δικών σου ανθρώπων. Σ’ όποιον έχει αυτά τα στοιχεία, του λέω να προσπαθήσει.
Πέρα από τον αθλητισμό, τα άμεσά σου σχέδια για το προσεχές διάστημα;
Θέλω να παντρευτώ, όταν βρω χρόνο και να κάνω ένα παιδί, μετά την ολυμπιάδα του Πεκίνο.