ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

η ελλαδα ειναι φιλοξενη χωρα... μπραβο μας



Με ανθελληνικά συνθήματα, γέμισε το κέντρο της Χειμάρρας, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της «Ομόνοιας», του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, να ζητήσει την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στη χώρα.
Το Γενικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» ζήτησε από τα Τίρανα, να ακολουθήσει το παράδειγμα των Σκοπίων, που θέσπισε νομοθετικά την αλβανική, ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην ΠΓΔΜ.
«Ζητάμε από την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις και να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΠΓΔΜ, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της εκεί αλβανικής μειονότητας», δηλώνει στη zougla.gr, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» και δήμαρχος Χειμάρρας, Βασίλης Μπολάνος.
Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει από την αλβανική κυβέρνηση, αν και αξιωματούχοι δήλωσαν σε εφημερίδες των Τιράνων, πως δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ανάμεσα στις δύο μειονότητες, αφού στην ΠΓΔΜ το 25% του πληθυσμού είναι Αλβανοί, ενώ οι Έλληνες στην Αλβανία δεν ξεπερνούν το 4%.
Το ποσοστό αυτό, αμφισβητείται ευθέως από την «Ομόνοια», που ζητάει τη διεξαγωγή έγκυρης πληθυσμιακής απογραφής, ώστε να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της ελληνικής μειονότητας, όχι μόνο στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
«Κόκκινο» πανί, ο δήμαρχος Χειμάρρας
Για τους Αλβανούς εθνικιστές και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της χώρας, ο δήμαρχος Χειμάρρας, Βασίλης Μπολάνος, αποτελεί «κόκκινο πανί», αφού δημόσια αμφισβητεί τον αλβανικό χαρακτήρα της παραθαλάσσιας περιοχής, που αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο στη χώρα.
Η επίσημη αλβανική πολιτική θεωρεί τους Χειμαρριώτες… δίγλωσσους Αλβανούς, ανάμεσά τους και τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα και το ποδοσφαιρικό ταλέντο, Σωτήρη Νίνη, άσχετα αν τα μαθήματα στο ιδιωτικό ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, παρακολουθούν 150 μικροί μαθητές.
Η περιοχή της Χειμάρρας, όπως και άλλες περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δεν ανήκει στη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζει η Αλβανία και καλύπτει μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου.
Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων της πόλης, κατά των μεθοδεύσεων της αλβανικής κυβέρνησης, για αυθαίρετη υφαρπαγή παραθαλάσσιων εκτάσεων, που ανήκουν σε μειονοτικούς και τη παραχώρησή τους σε αλβανικά ή ξένα επενδυτικά σχήματα, στα οποία συμμετέχουν η κόρη και ο γαμπρός του Σαλί Μπερίσα.
Τα ανθελληνικά συνθήματα, ακόμη και στους τοίχους του δημαρχιακού καταστήματος της Χειμάρρας, γράφτηκαν μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις για το ζήτημα των περιουσιών.
«Για να γράφουν τέτοια συνθήματα και να βρίζουν την Ελλάδα, σημαίνει πως από κάτι ενοχλούνται. Τα συνθήματα αυτά, αποδεικνύουν, αυτό που θέλουν να κρύψουν. Την ταυτότητά μας», τονίζει με νόημα ο δήμαρχος Χειμάρρας, συμπληρώνοντας πως δεν ανησυχεί για τη σωματική του ακεραιότητα και πως θα συνεχίσει τον αγώνα του για βελτίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και για τον περεταίρω εκδημοκρατισμό της Αλβανίας.
Παναγιώτης Σαββίδης
zougla.gr