ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

γιορτη κυνηγιου





Περισσότερα από 5.000 άτομα, κυνηγοί από όλη την Ελλάδα και κάτοικοι της περιοχής, πήραν μέρος στην τελετή έναρξης της πρώτης Γιορτής Κυνηγιού, που διοργανώνεται στο Μεγάλο Δέρειο του δήμου Ορφέα από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού και τη συμπαράσταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης
«Η πρώτη γιορτή κυνηγιού που διοργανώνουμε στον Έβρο, εδώ στον ορεινό όγκο του Μεγάλου Δερείου, ήδη γίνεται θεσμός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που αγκαλιάστηκε από όλους, από την τοπική κοινωνία, τον δήμο, τους κυνηγετικούς συλλόγους, το δασαρχείο, όλους τους φορείς. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου, δημιουργούν γεγονότα» τόνισε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ την πρώτη Γιορτή Κυνηγιού.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή, τον ορεινό όγκο του Δερείου, έναν από τους πιο πλούσιους ορεινούς όγκους της χώρας μας, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, να γνωρίσουν όλοι τις ομορφιές του, την μοναδική φύση που διαθέτει, να τον αξιοποιήσουμε ώστε να γίνει ένας τουριστικός προορισμός. Με τη συνεργασία όλων θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη γιορτή αυτή, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές, να την εμπλουτίσουμε με ημερίδες και συζητήσεις γύρω από το κυνήγι και το περιβάλλον, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, να γίνει ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Ζαμπουνίδης.
Αναφερόμενος στο ρόλο των κυνηγών στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Νομάρχης Έβρου ανέφερε ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ συμβάλλουν στην προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της χώρας .
«Ο κυνηγός αγαπά το περιβάλλον, αγαπά τη φύση και την προστατεύει. Κι αυτή την ευαισθησία του τη δείχνει σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, τους κυνηγούς τους είχαμε δίπλα μας, όπου τους χρειαστήκαμε, σε θέματα πολιτικής προστασίας. Στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στα χιόνια οι κυνηγητικοί σύλλογοι του νομού λειτούργησαν ως εθελοντικές ομάδες δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπό τους» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Δήμαρχος Ορφέα κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας κ. Νικόλαος Παπαδοδήμας, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννης Πολυχρόνης, ο εκπρόσωπος των Κυνηγετικών Συλλόγων Έβρου κ. Επαμεινώνδας Τερζής και ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου κ. Μεμέτ Τσιλιγκίρ.
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν ο βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο πρώην υφυπουργός κ. Απόστολος Φωτιάδης, οι αντινομάρχες κ. Μιχάλης Κογιομτζής, κ. Ελένη Τσιαούση, κ. Θεόδωρος Γκουσκουσκίδης, ο Δήμαρχος Τριγώνου κ. Μανώλης Χατζηπαναγιώτου κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα του Βαγγέλη Δημούδη και τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων των πολιτιστικών συλλόγων της Καρωτής και του Αμορίου.
Στη διάρκεια της τριήμερης γιορτής, που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Μεγάλου Δερείου λειτουργούν περίπτερα με είδη κυνηγιού, έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με έμφαση στο Θρακιώτικο τραγούδι.
Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα της γιορτής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008:
· 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
· 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
· 21:00 μ.μ.
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
ΒΑΛΚΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008:
· 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
· 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
· 21:00 μ.μ.
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓ. ΔΕΡΕΙΟΥ)
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΓΚΟΓΚΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΑ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΕΡΩΝ
«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΕΙΑΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»