ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

κκε για υγεια

Ένας χρόνος από το ατύχημα στο Τρίγωνο
Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν
Τα προβλήματα Υγείας στο βόρειο Έβρο παραμένουν και οξύνονται
Ένας χρόνος πέρασε από τότε που συνέβη στο Ορμένιο του Τριγώνου το τραγικό ατύχημα , το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός νέου ανθρώπου . Το ατύχημα αυτό έφερε τότε στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα Υγείας στον βόρειο Έβρο. Και δυστυχώς για άλλη μια φορά οι βαρύγδουπες υποσχέσεις της κυβέρνησης και των τοπικών της στελεχών ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα.
Σήμερα, ένας χρόνος μετά, τα προβλήματα Υγείας στο Βόρειο Έβρο όχι μόνο παραμένουν αλλά και οξύνονται . Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύει την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα με την υποβάθμιση του Εθνικού συστήματος Υγείας :
Στα Κέντρα Υγείας
Ø Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλιστικά μέσα στα Κέντρα Υγείας των Δικαίων, της Ορεστιάδας και στα Αγροτικά Ιατρεία
Ø Το Κέντρο Υγείας Δικαίων εξακολουθεί να μην διαθέτει ασθενοφόρο όλο το 24ωρο για την μεταφορά των εκτάκτων περιστατικών και αυτό το πληρώνουν πολύ ακριβά οι κάτοικοι του Τριγώνου.
Ø Αγροτικά ιατρεία χωρίς τον στοιχειώδη εξοπλισμό και χωρίς νοσηλεύτριες π.χ Θούριο
Στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου
Ø Σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλα τα τμήματα – κλινικές. Οι βάρδιες των εργαζομένων είναι δυσβάστακτες, με συχνό το φαινόμενο της περικοπής των ρεπό και των αδειών.
Ø Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και δερματολόγος και υπάρχει μόνο ένας πνευμονολόγος.
Ø Οι νυχτερινές βάρδιες είναι ελλιπείς με σοβαρούς κινδύνους στην παρεχόμενη υγεία, ιδιαίτερα σε έκτακτα περιστατικά.
Ø Οι εφημερεύοντες νοσηλευτές – νοσηλεύτριες ταυτόχρονα έχουν και την ευθύνη των τμημάτων τους , εκτελούν δηλαδή ταυτόχρονα δυο καθήκοντα με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς.
Ø Από την έλλειψη προσωπικού δεν λειτουργούν διάφορες κλινικές π.χ η παιδιατρική.
Ø Οι τραυματιοφορείς δεν επαρκούν
Ø Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα.
Ø Ο Αξονικός τομογράφος « σκουριάζει » στις αποθήκες και δεν λειτουργεί επειδή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται από ιδιωτικούς τομογράφους.
Ø Τις ελλείψεις προσπαθούν να περιορίσουν με νοσηλεύτριες από προγράμματα stage και ασκούμενες νοσηλεύτριες με κανονικό οκτάωρο χωρίς πληρωμή !!! ( άγρια εκμετάλλευση των νέων )
Στα ιατρεία του ΙΚΑ
Ø Σοβαρές είναι οι ελλείψεις γιατρών στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου ( ΩΡΛ , Οφθαλμίατρος )