ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

πανελληνιο φεστιβαλ ερασιτεχνικου θεατρου


Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 ανοίγει η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το Δήμο Ορεστιάδας, τη Δ.Ε.Π.Α.Ο., τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, και την Τ.Ε.Δ.Κ. Έβρου και θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ορεστιάδας, ενώ οι παραστάσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9.
Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετέχουν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, έπειτα από επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ που συμμετέχει εκτός συναγωνισμού. Τιμώμενο Πρόσωπο του Φεστιβάλ είναι φέτος η Κάτια Δανδουλάκη, για την οποία θα μιλήσει και θα παρουσιάσει με το δικό του τρόπο ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Η Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία αποτελείται από τους (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Σοφία Ιορδανίδου (δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός), Κώστας Λιάκουρης (συνθέτης, θεατρικός συγγραφέας), Μάριος Ποντίκας (θεατρικός συγγραφέας), Γιάννης Ρήγας (σκηνοθέτης, ηθοποιός). Παρουσιαστές του Φεστιβάλ είναι για μία ακόμη χρονιά ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Η οκταήμερη Γιορτή Θεάτρου θα κλείσει με μουσικές και τραγούδια του Κώστα Λιάκουρη και άλλων συνθετών, που θα ερμηνεύσει κατά την τελετή λήξης η Νένα Βενετσάνου.

Σημαντική είναι και φέτος η σύσταση της Επιτροπής Κοινού που αποτελείται, όπως πάντα, από πολίτες της περιοχής, απλούς θεατρόφιλους, που παρακολουθούν τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις, βαθμολογούν και αποδίδουν και αυτοί το δικό τους βραβείο. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό μελών της Επιτροπής Κοινού, επομένως έως και την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, 2552028280.
Με τη φετινή διοργάνωση η βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, η Νέα Ορεστιάδα γίνεται για μία ακόμη φορά πρωτεύουσα του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2000 και συνεχίζεται...
Προσεχώς θα αναρτηθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα