ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

παμε τυπου

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών.

Από τη μια η εργοδοτική επίθεση με: απολύσεις (Αγγελιοφόρος), καθυστερήσεις στις πληρωμές (Μακεδονία), συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων της ΕΡΤ, παράταση της ανασφάλειας των εργαζομένων στα Δημοτικά ΜΜΕ, επέκταση της δουλειάς με το μπλοκάκι και της ενοικιαζόμενης εργασίας στους τεχνικούς τηλεόρασης.

Από την άλλη η επίθεση της κυβέρνησης με: Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που θα οδηγήσει σε παραμονή στην εργασία μέχρι τον τάφο, εφόσον η σύνταξη θα είναι επίδομα. Διαχωρισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας-Πρόνοιας, και καθιέρωση της ανταποδοτικότητας (όποιος πληρώνει έχει παροχές). Επέκταση και γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, παραχώρηση φτηνής εργατικής δύναμης στο κεφάλαιο με την επέκταση των συμβάσεων stage στον ιδιωτικό τομέα.

Στην επίθεσή τους κυβέρνηση και εργοδότες έχουν πολύτιμους συμμάχους τους ποικιλόχρωμους και χρυσοπληρωμένους «μεγαλοδημοσιογράφους» και «ειδικούς τεχνοκράτες», οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι «όλοι φταίμε και άρα όλοι πρέπει να πληρώσουμε». Στους πρόθυμους υποστηρικτές της κυβερνητικής επίθεσης, πλάι σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνωστίζονται και οι εργοδοτικές πλειοψηφίες των Ενώσεων του κλάδου μας, που μας οδηγούν σε μια απεργία με ασαφές διεκδικητικό πλαίσιο. Μας καλούν πχ να παλέψουμε για «την εξασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας», όταν αυτά υποτίθεται ότι εξασφαλίζει η κυβέρνηση με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την σύνταξη των 350 ευρώ.

Χρειάζεται να σταθούμε κόντρα σ’ αυτό το μέτωπο. Πιο αποφασιστικά, να μπούμε στη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που χρόνια τώρα στηρίζουν τα κέρδη τους πάνω στις δικές μας πλάτες.

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την ενότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, να δράσουμε συντονισμένα, να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που θα εκφράζουν τις κοινές μας ανάγκες και απαιτήσεις, ανεξάρτητα από ειδικότητα.
Σε κοινό μέτωπο και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απαιτήσουμε:
Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι από τα ΜΜΕ.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.
Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε χώρους όπου η εργοδοσία καθυστερεί τις πληρωμές.
Άμεση υπογραφή ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες μας.
Προστασία των ανέργων για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Όχι στην επιχορήγηση των εργοδοτών.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όρια ηλικίας. Άμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά).
Άμεση μείωση τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο και άμεση επιστροφή των δισεκατομμυρίων που έχουν λεηλατηθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία.

24 Φλεβάρη όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση του
ΠΑΜΕ, 10 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου