ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

απεργια εσηεμθ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στην Ευρώπη, στηρίζει αμέριστα τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, οι οποίες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας.

«Καθώς η χώρα περνά μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οι Έλληνες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονται πιέσεις, όμως δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες μιας κατάστασης για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη» δήλωσε ο Άρνε Κένιγκ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. «Σε όλη την Ευρώπη είμαστε μάρτυρες των επιθέσεων που δέχονται τα κοινωνικά κεκτημένα στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αντιτάσσονται και μάχονται για τη δικαιοσύνη και την ειλικρίνεια. Δεν θα δεχθούμε οι εργαζόμενοι να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι, υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση».

Η ΕΟΔ δηλώνει ότι οι ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας απεργούν για τους σωστούς λόγους και δικαιούνται την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων συναδέλφων. Οι Έλληνες συνάδελφοι απαιτούν σταθερή και πλήρη απασχόληση και όχι πολλαπλασιασμό της εργασιακής ανασφάλειας, κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα με ιατρική περίθαλψη και ασφάλεια και όχι ιδιωτικοποίηση και περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στον τομέα των ΜΜΕ και όχι ατομικές συμβάσεις.

Αυτή η απεργία προστίθεται στη μακρά σειρά κινητοποιήσεων που έχει διοργανώσει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία τρία χρόνια, απαιτώντας ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης.