ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

νεοι αγροτες

Η Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, Όλγα Ρενταρή-Τέντε σας ενημερώνει ότι σε τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/02/2010, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συζητήθηκε το θέμα των Νέων Αγροτών. Τα κύρια σημεία μας συζήτησης ήταν τα εξής:

1) Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στη διάρκεια του 2009 είναι 8334 εκ των οποίων οι επιλαχόντες ανέρχονται 5742. Εκ των 8500 περίπου αιτήσεων απορρίπτονται οι 322 αιτήσεις , ενώ είχαν εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2009 2270 αιτήσεις.
2) Δυστυχώς, το μέτρο με ανεύθυνη προκήρυξη που έγινε στα τέλη του 2008 και αφορούσε το 2009 είχε ποσό 100 εκατομμύρια ευρώ που προφανώς είναι αδύνατο να καλύψει το σύνολο των αιτούντων δικαιούχων.
3) Κατά συνέπεια αποφασίστηκε:
Α) Η ένταξη του συνόλου των αιτήσεων με ποσό που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 17.500 ευρώ, μετά από ενίσχυση του αντίστοιχου κωδικού με 60 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερου αυτού που ίσχυε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο ( Μ.Ο. 16.000 ευρώ).
Β) Την συμπληρωματική ενίσχυση με 200 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος των σχεδίων βελτίωσης, μιας και το ουσιαστικά απομένων ποσό στον αντίστοιχο κωδικό ύψους 180 ευρώ δεν επαρκεί για σοβαρή παρέμβαση στα σχέδια αυτά. Δηλαδή, το ποσό των 380 εκατομμυρίων ευρώ πλέον δίνει τη δυνατότητα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργασίας και έγκρισης σοβαρών επενδυτικών σχεδίων.
Γ) Την αύξηση του ποσοστού επιδότησης των σχεδίων βελτίωσης που αφορούν μας ορεινές και μειονοτικές περιοχές σε 75% από 60% που είναι μέχρι σήμερα.
Δ) Την επιδότηση επιτοκίου πιθανού τραπεζικού δανείου που θα χρησιμοποιήσουν οι Νέοι Αγρότες.
Με τα μέτρα αυτά η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκει την ουσιαστική ενίσχυση μας υπαίθρου στην Πατρίδα μας και την υπεύθυνη στήριξη των Νέων Αγροτών που πραγματικά έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα.

Με εκτίμηση
Όλγα Ρενταρή-Τέντε