ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

θεσσαλονικη

Ημερίδα με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974: Η έντυπη αντίσταση» οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010, δίνοντας συνέχεια στην προσπάθειά του να χαρτογραφηθεί συστηματικά και ολοκληρωμένα το πεδίο του αντιδικτατορικού Τύπου στη Ελλάδα και να φωτιστεί ο ρόλος της δημοσιογραφίας στη σκοτεινή εκείνη επταετία.
Στην αφετηρία της προσπάθειας αυτής βρίσκεται η έκθεση ντοκουμέντων που λειτουργεί στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1, ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.-8 μ.μ.) Το υλικό της, μαζί με τα Πρακτικά της Ημερίδας, θα αποτυπωθούν σε τόμο που θα εκδώσει το Μορφωτικό Ίδρυμα το φθινόπωρο του 2010.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος) και θα συμμετάσχουν σε αυτήν ως εισηγητές ή συνομιλητές σε στρογγυλό τραπέζι εξειδικευμένοι επιστήμονες, ερευνητές, δημοσιογράφοι με ενεργό ρόλο σε νόμιμα ή παράνομα Μέσα της περιόδου, αλλά και πολιτικοί κρατούμενοι της χούντας.