ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

μια προσευχη

ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ; ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ...

Οι βροχές και τα χιόνια δεν είναι μόνο ευλογία... Είναι και κατάρα. Ειδικά όταν δεν υπάρχουν υποδομές για να δεχτούν το νερό, όταν ερημοποιείται το έδαφος εξαιτίας της υπερβόσκησης και του υπερπληθυσμού των αιγών και των εριφίων, της καταστροφής των δασών και αλσυλλίων και πολλών άλλων παραγόντων.
Φέτος "έριξε πολύ νερό" στο νησί μας, την Σαμοθράκη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας του φαινόμενου του θερμοκηπίου μας χτύπησαν την πόρτα για καλά. Και δυστυχώς κάνανε πολλές καταστροφές. Σε παλιότερο δημοσίευμα, κάναμε λόγο για τα τραύματα που γινήκανε στο οδικό δίκτυο του νησιού (πτώση γέφυρας, φαγωμένο και ετοιμόρροπο οδόστρωμα σε πολλά σημεία).
Σήμερα θα αναφερθούμε στον δρόμο που οδηγεί στο θρησκευτικό προσκύνημα της Παναγιάς της Κρημνιώτισσας (πηγαίνοντας προς Παχιά Άμμο). Ο δρόμος λοιπόν αυτός ήτο βατός για αυτοκίνητα τύπου 4Χ4, αγροτικά ή τζιπ, καθ' ότι ήταν τσιμεντοστρωμένος ο μισός, ενώ ο άλλος μισός ήταν χωματόδρομος. Σήμερα είναι αδύνατο να τον διαβεί κάποιος, διότι έχουν πέσει χώματα και βράχια, δημιουργώντας αδιαπέραστα εμπόδια και έχουν κάνει την εμφάνισή τους ρυάκια σε πολλά σημεία.
Παρακαλείται ο κάθε υπεύθυνος, Δήμος ή Νομαρχία, να διευκολύνει τον κάθε τουρίστα που έρχεται να προσκυνήσει τα θρησκευτικά μνημεία της Σαμοθράκης, όπως είναι το ξωκκλήσι της Παναγιάς της Κρημνιώτισσας, φτιάχνοντας έναν ανθρώπινο δρόμο... Διαφορετικά πως θα 'ρθουν οι τουρίστες από Ρωσία ή Βουλγαρία, κύριε Νομάρχα;

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ