ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

νεος συνοριακος σταθμος

Την εκτίμηση ότι από τον Μάρτιο του 2011 θα ανοίξει και επίσημα η μεθοριακή δίοδος που θα ενώσει τον Κυπρίνο με το Ιβαίλοβγκραντ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκφράζει ο δήμαρχος του Δήμου του Έβρου Μιχάλης Στράντζελης. Η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε πριν από τα Χριστούγεννα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο δρόμος θα παραδοθεί σε ένα χρόνο περίπου.
Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες κατασκευής και διάνοιξης της νέας μεθοριακής οδού προς τη γειτονική χώρα – ένα έργο το οποίο προβλήθηκε και πριν από λίγες εβδομάδες από τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό στα εγκαίνια του μεθοριακού σταθμού στην Ξάνθη - αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τον κ. Στράντζελη, «οι εργασίες θα αρχίσουν και θα τελειώσουν μέσα στο 2010, αλλά εκτιμώ ότι πιθανή ημερομηνία επίσημης διάνοιξης των συνόρων από τον Κυπρίνο προς το Ιβαίλογκραντ θα είναι η 1η Μαρτίου του 2011. Και αυτό γιατί τότε θα μπει η Βουλγαρία στη Συνθήκη του Σέγκεν, οπότε δεν θα απαιτηθούν μεγάλες υποδομές στα σύνορα, πέρα από κάποιους προκατασκευασμένους οικίσκους».
Τα οφέλη
Με τη διάνοιξη του νέου μεθοριακού σταθμού που θα ενώνει τον Κυπρίνο με το Ιβαϊλογκραντ, θα μπορεί να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από την περιοχή μας, η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της ευρύτερης περιοχής που περικλείει εκτάσεις και από τις δυο χώρες. «Τις δύο περιοχές τις συνδέει η ιστορία, ενώ θα πρέπει η μία να αποτελεί συνέχεια της άλλης στον αρχαιολογικό θησαυρό που διαθέτουν», ανέφερε ο δήμαρχος Κυπρίνου.
«Ένας από τους στόχους είναι να συνδέσουμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δοξιπάρας, με τον αντίστοιχο χώρο της από βουλγαρικής πλευράς, ώστε να υπάρχει η διακίνηση επισκεπτών. Σε πρώτη φάση θα ωφεληθεί η πόλη του Ιβαίλοβγκραντ και όταν θα ισορροπήσουν και οι Βούλγαροι, τότε θα υπάρχει ροή και από την πλευρά των γειτόνων και τα συμφέροντα να είναι αμοιβαία» υπογράμμισε ο κ. Στράντζελης.
Εφ. "Η Γνώμη"
Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης