ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

στο ευρωπαικο κοινοβουλιο το θεμα του εβρου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Σε ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο, ο Ευρωβουλευτής κος Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε τα εξής:

Η υπερχείλιση του ποταμού Έβρου έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε παραποτάμιες περιοχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι 150.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει ως τώρα, ενώ δεν μπορούν ακόμα να εκτιμηθούν ενδεχόμενες επιπτώσεις στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Η τελική έκταση της καταστροφής δεν μπορεί ακόμα να προσδιορισθεί (λόγω συνέχισης των βροχοπτώσεων και έλευσης μεγάλων όγκων νερού από τον Άρδα ποταμό, χιόνια που λιώνουν στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας). Σημειωτέον ότι η Βουλγαρία διοχετεύει μεγάλους όγκους υδάτων, προκειμένου να αποφορτίσει τα φράγματά της από τις εκεί συγκεντρωμένες ποσότητες.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω και δεδομένων όσων διαλαμβάνει η οδηγία 2000/60, για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων, ερωτάται η Επιτροπή:
1. εάν εκτιμά ότι οι πλημμύρες στον Έβρο είναι πιθανό να έχουν και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, σκοπός της οδηγίας 2000/60 είναι «να συμβάλλει στο μετριασμό των επιπτώσεων από πλημμύρες» (αρ.1, στ. ε)
2. εάν θεωρεί ότι οι ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την υπερχείλιση του Έβρου συνιστούν «προσωρινή υποβάθμιση της κατάστασης» του υδατικού συστήματος του ποταμού που οφείλεται «σε περιστάσεις που απορρέουν από φυσικά αίτια» (αρ. 6) και εάν αυτό ισχύει, αν έχουν πληρωθεί από την πλευρά του ανάντι κράτους μέλους οι προϋποθέσεις του άρθρου 6 στοιχ. α-ε της οδηγίας.
3. εάν κρίνει ως αποτελεσματικό το ύψος και τη διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, που έχει δοθεί ως τώρα σε αρμόδιους φορείς διαχείρισης στις δύο χώρες
4. εάν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της παρέχει το άρθρο 19, και με δεδομένη τη συχνή και καταστροφική επανάληψη του φαινομένου στον Έβρο, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για τον καλύτερο συντονισμό της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων που διατίθενται για αντιπλημμυρικά έργα, μεταξύ των χωρών μελών που διαχειρίζονται κοινές λεκάνες απορροής ποταμών, σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων πλημμυρικών φαινομένων.