ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

σαμοθρακη

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να… σαλπάρουν για τη Σαμοθράκη τα δύο κοντέινερ της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα οποία θα αναλάβουν να μεταφέρουν τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών από το νησί στην ηπειρωτική χώρα. Η κατάσταση στη Σαμοθράκη έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς δεν έχει γίνει περισυλλογή των απορριμμάτων εδώ και περίπου 2 μήνες.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, που δεν έδινε παράταση στη λειτουργία της χωματερής των Θέρμων, η δημοτική αρχή, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς του νησιού βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο. Τα σκουπίδια ήδη ξεχείλιζαν στους κάδους και τους δρόμους και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ήταν κάτι περισσότερο από ορατοί.
Τελικά, η λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, έρχεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μετά από συνεννόηση του Δήμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ Δημήτρη Δερματά και υπηρεσιακούς παράγοντας της Περιφέρειας, ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κομοτηνή, με προορισμό τη Σαμοθράκη, δύο κοντέινερ, προκειμένου να μεταφέρουν τα σκουπίδια από το νησί σε σημείο που δεν ακόμη διευκρινιστεί. Πιθανότερο, πάντως, είναι τα απορρίμματα του νησιού να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη.
Από τον Δήμαρχο του νησιού Γιάννη Πετρούδα, εκφράστηκε η ελπίδα ότι αυτή είναι η αρχή της λύσης για το πρόβλημα των σκουπιδιών στο νησί που εδώ και 1,5 χρόνο ταλαιπωρεί τους πάντες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο ομαλή από τις αρχές του 2010, όταν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, απ’ όπου το κοντέινερ θα μεταφέρει τα σκουπίδια στην Αλεξανδρούπολη. Και αυτή όμως είναι μία προσωρινή λύση, μέχρις ότου κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στην περιοχή Στυβερού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δημάρχου, εφόσον οι διαδικασίες εξελιχθούν ομαλά, ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε ενάμισι περίπου χρόνο.
Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"