ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

πολιτικη προστασια στον εβρο

Η Νομαρχία Έβρου συμμετείχε στη 2η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος MONITOR II, της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Interreg SEE, που έλαβε χώρα στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην πόλη Bolzano της Ιταλίας. Οι εταίροι που συμμετέχουν στο MONITOR II είναι οι εξής: Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ελλάδα (Έβρος).
Ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Έβρου στο έργο είναι σημαντικός καθώς ηγείται των δράσεων που αφορούν την πρακτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων του έργου, Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των εταίρων του MONITOR II θα παρακολουθήσουν την πανευρωπαϊκής εμβέλειας άσκηση αντιμετώπισης πλημμύρων η οποία θα διεξαχθεί στον Νομό Έβρου την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2010.
Στην συνέχεια θα διεξαχθεί η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Σαμοθράκη, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 2010 για την ανάδειξη των θεμάτων αντιμετώπισης πλημμύρων από χείμαρρους.
Η συνάντηση στο Bolzano είχε ως κύριο αντικείμενο την βέλτιστη διαδικασία δημιουργίας χαρτών κινδύνου, τρωτότητας και επικινδυνότητας για πλημμύρες σε ποτάμια και χείμαρρους, καθώς και την επιχειρησιακή τους συσχέτιση με τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης πλημμύρων.
Επίσης, διεξήχθη συζήτηση για την ανάγκη αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας με σκοπό την διάχυση των θεμάτων πολιτικής προστασίας στην κοινωνία και η σημασία να υπάρχει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην όλη διαδικασία ενημέρωσης, προετοιμασίας και προστασίας των πολιτών από φαινόμενα όπως οι πλημμύρες.
Την 2η μέρα της συνάντησης έγινε ενημέρωση των παριστάμενων ως προς την αντιμετώπισης προβλημάτων κατολισθήσεων σε τουριστικές περιοχές και περιοχές με σημαντική αγροτική παραγωγή, προβλήματα που είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή του Bolzano.
Την Νομαρχία Έβρου εκπροσώπησε στη συνάντηση ο κ. Ευθύμιος Ουλιανούδης, προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας και ο κ. Ευάγγελος Κατσαρός, εμπειρογνώμονας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συνεργάζεται στο πρόγραμμα.