ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

θεσσαλονικη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΙΕΚ Λαγκαδά και το ΙΕΚ Σίνδου στα Λουτρά Λαγκαδά με θέμα «Ενεργοί πολίτες για το Περιβάλλον» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου με την υποστήριξη των Δήμων Λαγκαδά και Εχεδώρου,
Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους Διευθυντές των ΙΕΚ Λαγκαδά και Σίνδου κα Ελισάβετ Κυρκοπούλου και κ. Αντώνης Αντωνιάδη αντίστοιχα οι οποίοι και καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους. Οι Διευθυντές των ΙΕΚ επεσήμαναν το ενδιαφέρον και τη ευαισθησία των καταρτιζομένων για τα περιβαλλοντικά θέματα και ευχαρίστησαν του δύο Δημάρχους για τη συνεχή συμπαράσταση τους σε κάθε δράση των ΙΕΚ που στοχεύει στην ενημέρωση των καταρτιζομένων.
Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες τόνισε τη σημασία και την αξία που έχει για τον τομέα της κατάρτισης η συνεργασία των ΙΕΚ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανέφερε ότι από το επόμενο εξάμηνο η επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα θα εμπλουτιστεί με περιβαλλοντικές ειδικότητες.
Οι Δήμοι Λαγκαδά και Εχεδώρου έχουν ήδη αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα περιβαλλοντολογικά θέματα και τη συνεργασία τους σε κοινές περιβαλλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή τους ως εταίροι στο Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος.
Σε κοινή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Εχεδώρου κ.κ. Ιωάννης Καραγιάννης και Γεώργιος Αρβανιτίδης αναφέρουν:
Η άμεση σχέση Εθελοντισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πλέον κατανοητή από όλους και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, απ΄ ότι στο παρελθόν. Μετά και την εμπειρία των εκτεταμένων καταστροφών από τις πυρκαγιές αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πυρασφάλεια και στην πυροπροστασία αλλά και η μεγάλη συμβολή της στην ενίσχυση του οργανωμένου και επιχειρησιακά επαρκούς εθελοντισμού.
Οι Δήμοι των ημιαστικών και αγροτικών περιοχών αντιλαμβάνονται την αξία της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της οργανωμένης εθελοντικής παρέμβασης στον τομέα της πρόληψης και ιδίως στην πυρασφάλεια.
Παράλληλα οφείλουμε να κινητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους σε ότι αφορά στην ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και να τους παρακινήσουμε σε δράσεις ανακύκλωσης.
Για το Δήμο Λαγκαδά και τον Δήμο Εχεδώρου η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προσφέρει την ευκαιρία συνειδητοποίησης και αυτοκριτικής για την ουσιαστική συμβολή μας στην προστασία του. Μέσα από τη δική μας στάση και συμπεριφορά, η νέα γενιά θα αναπτύξει οικολογική συνείδηση, έτσι όπως αρμόζει σε μια πολιτισμένη και μελλοντικά βιώσιμη κοινωνία.