ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης


Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.), θα απονείμει το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» 2009 την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 8 μ.μ. σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Από Μηχανής Θέατρο» (Ακάδημου 7, Μεταξουργείο), με την αρωγή της Εταιρίας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ).Η βραχεία λίστα (short list) των υποψηφίων είναι η εξής (με αλφαβητική σειρά):
1. Βαροπούλου, Ελένη. Φιλοκτήτης του Heiner Muller (Ελληνικό Φεστιβάλ, σκην. Ματτίας Λάνγκχοφ)
2. Δεπάστας, Γεώργιος. Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης του Odon von Horvath (Εθνικό Θέατρο, σκην. Γ. Χουβαρδάς)
3. Πασχάλης, Στρατής. Συρανό ντε Μπερζεράκ του Edmond Rostand (ΚΘΒΕ, σκην. Εύης Γαβριηλίδης)
4. Χατζηεμμανουήλ, Μαρία. Νυχτόβια Ζώα του Juan Mayorga (Θίασος ΣυνΘήκη, σκην. Κωστής Καπελώνης)
5. Χατζόπουλος, Νίκος. Τρικυμία του Shakespeare (Εθνικό Θέατρο, σκην. Νίκος Χατζόπουλος)Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Η Επιτροπή: Σάββας Πατσαλίδης (πρόεδρος), Βίκτωρ Αρδίττης, Μαρία Ευσταθιάδη, Ξένια Καλογεροπούλου, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.Αποσπάσματα από τις μεταφράσεις της βραχείας λίστας θα διαβάσουν οι ηθοποιοί της Εταιρίας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ): Νίκος Γιαλελής και Σοφιάνα Θεοφάνους.Θα ακολουθήσει δεξίωση στους χώρους του θεάτρου.
Μέγας Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η Βουλή των Ελλήνων.
Για περισσότερες πληροφορίες:ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας: 2552028280, www.dionysos-net.gr Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.: 2103639520, www.ekemel.gr Εταιρία θεάτρου Συν-Επί (+,Χ). («Από Μηχανής Θέατρο»): 2105231131, www.syn-epi.com