ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ισοευκαιριακες επαγγελιες και . . . ανισοτητα αποτελεσματων

Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά


Έχω την εντύπωση ότι οι επαγγελίες για δήθεν ισότητα υψώνονται βουνό και τελικά, συρρικνώνουν και αφυδατώνουν αυτή καθ’ αυτή την έννοια.

Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο κι αν προκύψει ανισότητα έρχεται η δικαιοσύνη και βρίσκει την άκρη ή αν θέλετε βάζει το νερό στ ’αυλάκι. Όμως ,εμείς ως πολίτες έχουμε ανάγκη και από άλλες παραμέτρους προκειμένου να διακριθούμε στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι .Τι συμβαίνει λοιπόν; Μα, οι προσωπικές φιλοδοξίες, το σύνδρομο ατομικισμού, μεγαλείου…Δον Κιχώτης, Άμλετ, Μάκβεθ τα παραδείγματα !Κι όμως το χρήμα δεν λειτουργεί από μόνο του ως ύπατο μέτρο όλων ,αλλά η πολιτική στην παρακμή της ,που δεν υπαγορεύεται από έξεις του τύπου διαλέγομαι με τον εαυτό μου, αντιπαρατίθεμαι με τις σκέψεις μου…όχι, όχι όλα είναι καλά. Τι φρεναπάτη, να ονειρεύεσαι ότι ήσουν υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος και να θες και καλά να γίνεις χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αναστολές χωρίς πισωγυρίσματα. Τράβα μπρος …κα μη σε μέλλει …και γαία πυρί μειχθήτω κι αν σε θέλει και η τύχη αγνοείς τους ισχυρούς τριγμούς που εσύ προκαλείς και που στην τελική αυτή η πολιτικοκουλτούρα σου, η κουλτούρα της κενότητας οδηγεί στην παρακμή της πολιτικής. Και να η αδικία, η αθλιότητα, ο αποκλεισμός, λέξεις που συναποτελούν - με την παρείσφρηση άλλων -την περίοδο λόγου, που αφορά στον αξιοκρατικό- κατά τα άλλα- κόσμο μας! Π.χ η αδικία συνίσταται στον αποκλεισμό ικανότατου στελέχους από τη θέση Χ και μοιραία οδηγεί στην πολιτική αθλιότητα .Έτσι πέφτουμε σε κρίση εμπιστοσύνης, σε παρασκηνιακές καταστάσεις και μετά… η προσφυγή στη δικαιοσύνη, γιατί δεν τηρήθηκαν οι συνταγματικές επιταγές ή μπερδεύτηκαν με άλλου είδους επιταγές κλπ. Κι εσύ που ορίζεις τις τύχες του λαού σου, πρέπει να ισορροπήσεις πάνω στην αλήθεια αλλά πώς ,όταν με ένα μακρύ τεντωμένο για παράδειγμα βιογραφικό με ρινίσματα ψεύδους τείνουν ή σε επηρεάζουν ,πώς να κερδίσεις το στοίχημα!

2010 παρά, και είναι πολλά εκείνα που πληγώνουν!