ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ανεβαινει κι αλλο η βενζινη

Ξέφρενη κούρσα, πλέον, για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην εγχώρια αγορά, καθώς με πρόσχημα την άνοδο των διεθνών τιμών, οι επιτήδειοι ζητούν …όσα τους λείπουν!
Και είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις τιμές που δηλώνουν οι ίδιοι οι πρατηριούχοι στο Παρατηρητήριο Τιμών καυσίμων, στην περιοχή της πρωτεύουσας πλέον κανένα πρατήριο δεν διαθέτει την αμόλυβδη σε τιμή χαμηλότερη του 1 ευρώ το λίτρο.
Για την ακρίβεια, σε τιμή κάτω των …0,999 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο πάντως δεν δημοσιοποιεί πλέον τις τιμές κατά περιοχή, η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τις προηγούμενες ημέρες τα 1,08 ευρώ ανά λίτρο σε όλη την χώρα.
Βρίσκεται, δηλαδή, σε επίπεδα που τα είχαμε δει πέρσι, με την τιμή του αργού στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές.
Στην Αθήνα η μέση τιμή αγγίζει τα 1,10 ευρώ το λίτρο, με τα βενζινάδικα να πουλούν μεταξύ 1 και 1,16 ευρώ.
Στην δε Θεσσαλονίκη, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, υπό την έννοια ότι επίσης οι φθηνότεροι ξεκινούν από τα 0,999 λεπτά – με εξαίρεση 1 πρατήριο που έχει δηλώσει χθες τιμή πώλησης για την αμόλυβδη στα 87,6 λεπτά ανά λίτρο! – αλλά φτάνουν έως τα 1,09 ευρώ.
Το άσχημο είναι ότι, με βάση την μεταβολή της διυλιστηριακής τιμής, η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με διεθνή φόρμουλα, η τιμή της αμόλυβδης έχει κι άλλο ανοδικό δρόμο.
Ανάλογα, έχει τσιμπήσει, δεδομένης και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, και το πετρέλαιο θέρμανσης, που ξεκίνησε να διακινείται προ 20ημέρου μεταξύ 52 και 56 λεπτών το λίτρο.
Τώρα στην Αθήνα, οι τιμές «παίζουν» μεταξύ 55 και 61 λεπτών, ενώ στην Θεσσαλονίκη είναι επίσης κατά τι χαμηλότερες, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 54,5 και 60 λεπτών ανά λίτρο.
protothema