ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

μουσικη εκδηλωση στην αλεξανδρουπολη

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης και τον Σύλλογο Κυριών & Δίδων Αλεξ/πολης, διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου με τον διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, και ώρα 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης. Η συγκεκριμένη εμφάνιση του κορυφαίου εκτελεστή αποκτά ενδιαφέρον παγκόσμιας εμβέλειας και χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας για τον χώρο της μουσικής πρωτοπορίας, αφού στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα ερμηνευτούν τα πιανιστικά άπαντα του Ιάννη Ξενάκη, εγχείρημα που μέχρι σήμερα, λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας των έργων, μόνο ο συγκεκριμένος πιανίστας σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να φέρει εις πέρας επί σκηνής.
Ο Έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1922. Απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, έζησε και διέπρεψε στο Παρίσι, όπου μεγαλούργησε ως συνθέτης, εισάγοντας τις μαθηματικές έννοιες στην μουσική σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ θα ερμηνευτούν έργα των Claus-Steffen Mahnkopf και Θανάση Τρικούπη. Ο Γερμανός συνθέτης C.-S. Mahnkopf, μαθητής του Brian Ferneyhough και εκπρόσωπος της σχολής της νέας πολυπλοκότητας, είναι καθηγητής σύνθεσης στη Μουσική Ακαδημία της Λειψίας και το έργο του Rhizom (Hommage á Glenn Gould) θα ερμηνευτεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Ο Έλληνας συνθέτης Θανάσης Τρικούπης, επίσης απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σπούδασε σύνθεση δίπλα στον Γιάννη Ιωαννίδη στην Αθήνα και με τους Beat Furer και Georg – Friedrich Haas στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία. Σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Το έργο του Via Crucis θα ερμηνευτεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και το Αμφιλύκη σε πρώτη εκτέλεση.
Ο Ερμής Θεοδωράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και πήρε το δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη. Βραβεύτηκε με το Ειδικό Βραβείο «Ι. Ξενάκης» για την εκτέλεση του έργου Mists. Σπούδασε σύνθεση επίσης με τον Γιάννη Ιωαννίδη και το 2002 πήρε το Δίπλωμα Σύνθεσης με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πιάνο υπό τον Håkon Austbø στο Ωδείο του Άμστερνταμ, απ’ όπου αποφοίτησε το Μάιο του 2004 με διάκριση, ενώ στο ίδιο ωδείο ολοκλήρωσε το 2006 σπουδές σύνθεσης υπό τον Wim Henderickx. Από το 2006 έως το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης στη μουσική ακαδημία της Λειψίας υπό τον Claus-Steffen Mahnkopf.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο καταξιωμένος πιανίστας θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής
6 Νοεμβρίου 2009, σεμινάριο – ανοιχτή συζήτηση σύνθεσης και ερμηνείας