ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

μειωνουμε τους ογκους των απορριματων

Στη διανομή των πεντακοσίων Κάδων Οικιακής Κομποστοποίησης στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω των οικείων Οικολογικών Ομάδων, προχωρά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος της αξιοποίησης του οργανικού κλάσματος που περιέχεται στα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) και μέχρι πρότινος δεν αξιοποιούνταν.
Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στο να δώσει στους πολίτες της Περιφέρειας την ευκαιρία να κατανοήσουν τις ευεργετικές συνέπειες της κομποστοποίησης και να εξοικειωθούν με μια μέθοδο, της οποίας τα οφέλη είναι σημαντικά και το κόστος αρκετά περιορισμένο.
Οι οικολογικές ομάδες θα φροντίσουν να διανείμουν τους κάδους αυτούς σε ευαισθητοποιημένους πολίτες της Περιφέρειας που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ενέργεια αυτή. Παράλληλα, οι Οικολογικές Ομάδες θα αναλάβουν και την παρακολούθηση της λειτουργίας των κάδων Οικιακής Κομποστοποίησης που σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ θα συμβάλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με την επιτυχία της μεθόδου, τις ποσότητες που κομποστοποιήθηκαν, τη μείωση των ΑΣΑ κλπ.
Να σημειωθεί ότι, με την κομποστοποίηση μειώνεται το ποσοστό των οργανικών αποβλήτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Το οργανικό κλάσμα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι αυτό που η αποσύνθεσή του παράγει μεθάνιο (CH4) και δημιουργεί προβλήματα αστάθειας στους ΧΥΤΑ. Ένα σταθεροποιημένο υλικό, όπως το compost, δεν αποτελεί πλέον απόβλητο. Χρήσεις, όπως ως εδαφοβελτιωτικό σε κήπους, ως υλικό κάλυψης στους ΧΥΤΑ αποτελούν καθημερινότητα στις χώρες της Ευρώπης.

Η διανομή των κάδων θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

• Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΒΙΠΕ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΝΤΑΓΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2521038780-6976361625

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΑΜΙΣΙΑΝΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2510243942-6979945323

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΑΒΡΑΜΗΛΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΕΡΡΕΝΤΡΟΥΠ ΧΑΝΣ 2591052188-2591052188-6973319091

• Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΗ ΣΟΥΛΑ 2531027966

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2551027017-6974793534

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια κίνηση εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που στοχεύει να καταδείξει τη χρησιμότητα της κομποστοποίησης και τη συμμετοχή στον πολίτη σ’ ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα αποδώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε στη συνέχεια η πρωτοβουλία να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες. Το κόστος είναι μικρό για το κάθε σπίτι, ενώ το όφελος που μπορεί να προκύψει για τον κάθε πολίτη όσον αφορά την ποιότητα του περιβάλλοντος για τις παρούσες και μέλλουσες γενιές είναι πάρα πολύ σημαντικό.