ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

κινηματογραφικη λεσχη αλεξανδρουπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης με υπερηφάνεια παρουσιάζει την παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλλης", από τον ιταλικό θίασο Teatroimmagine (τεάτροϊμάτζινε).
Ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά σχήματα της Ιταλίας που υπηρετούν επί πολλά χρόνια με συνέπεια την «κομμέντια ντελ άρτε» και μας έρχεται από τη Βενετία για δεύτερη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια.
Η commedia dell’ arte είναι το πιο γνωστό και το πιο αγαπημένο σ’ ολόκληρο τον κόσμο είδος του ιταλικού θεάτρου.
Από τον 16ο αιώνα θίασοι Ιταλών κωμικών, και ειδικά Βενετσιάνων, άρχισαν να περιοδεύουν πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Ευρώπη διαδίδοντας τη χρήση του προσωπείου και την ιταλική κωμωδία με κύριο χαρακτηρισιτκό τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα, τα λογοπαίγνια τα τοπικά ιδιώματα και θέματα παρμένα από την καθημερινή ζωή του λαού που μιλούν για τον έρωτα, την προδοσία, τη μοιχεία, την πείνα, τη φτώχεια , την εξουσία.
Δύο μεγάλοι σύγχρονοι Ιταλοί ηθοποιοί, ο Ντάριο Φο και ο Ρομπέρτο Μπενίνι, είναι η περίτρανη απόδειξη της επικαιρότητας και της ζωντάνιας της «Κομμέντια ντελλ’ άρτε».
Σ’ αυτήν τη μεγάλη ιταλική παράδοση ανήκει η παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης», διασκευή του γνωστού ομόνυμου έργου του Τζιοακίνο Ροσίνι, μια ελαφριά κωμική όπερα από τις πιο αγαπημένες στο πανόραμα του μελοδράματος όλων των εποχών.
Η τεράστια επιτυχία του θιάσου Τεάτροϊμάτζινε σ’ ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για μια αξέχαστη, απολαυστική και διασκεδαστική βραδιά για μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 9.00 το βράδυ.
Ταυτόχρονη μετάφραση με υπέρτιτλους.
Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.