ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

δυσλεξια

Σ ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο , στο Δήμο Φερών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2.11.09 η διάλεξη του Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , κ.Γιώργου Παυλίδη με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες-Διάσπαση Προσοχής Τέστ & Μέθοδος Παυλίδη» .
Ο Καθηγητής κ. Γ. Παυλίδης καθήλωσε το κοινό για 3 περίπου ώρες μιλώντας για την πραγματική έννοια της δυσλεξίας ,τα χαρακτηριστικά της ,την έγκαιρη διάγνωσή της ,την αντιμετώπισή της .
Ο κ.Παυλίδης χαρακτήρισε την δυσλεξία «θείο δώρο» όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της , και τα δυσλεξικά άτομα, προικισμένα ,κάνοντας αναφορές σε διάσημους οι οποίοι ήταν δυσλεξικοί όπως ο Αιστάιν ,ο Έντισον,ο΄Κέννεντυ, ο Τσώρτσιλ,ο Ντα Βίντσι ο Πικάσσο,ο Ντίσνευ και άλλοι .
Η δυσλεξία τόνισε ο καθηγητής κ.Παυλίδης είναι μαθησιακή δυσκολία του γραπτού λόγου ,και είναι κυρίως κληρονομική η οποία αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά .Η δυσλεξία δεν φαίνεται στην καθημερινή μας επικοινωνία αφού οι δυσλεξικοί δεν έχουν προβλήματα ομιλίας και λόγου αλλά παρουσιάζουν δυσκολίες στον γραπτό λόγο .Για τον λόγο αυτό τα διαγνωσμένα με δυσλεξία παιδιά δίνουν μόνο προφορικές εξετάσεις αφού εκεί αποδίδουν καλύτερα .
Τέλος ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στο βιολογικό τέστ διάγνωσης δυσλεξίας που που ο ίδιος εφήυρε και στηρίζεται στην οφθαλμοκίνηση. Πλεονέκτημα της μεθόδου Παυλίδη είναι ότι δεν βασίζεται στην ανάγνωση ,οπότε μπορεί να διαγνωσθεί και κατά την προσχολική ηλικία .
Η διάλεξη του κ.Παυλίδη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργασιών του Ανοιχτού Λαϊκού ¨Πανεπιστημίου που θα λειτουργήσει στις Φέρες από τις 4 Νοεμβρίου 2009.Η πρώτη θεματική έχει τίτλο «Περιβάλλον- Πολιτισμός-Άνθρωπος».