ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

διαμαρτυρια

Η κατασκευή της Ενωτικής Οδού μεταξύ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών (Π.Α.Θ.Ε.- ΕΓΝΑΤΙΑ) και της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας απορρίφθηκε από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως έργο που δεν έχει προτεραιότητα.

Το έργο αυτό εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ποταμών Γαλλικού και Αξιού, ιδιαιτέρως δε την Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, την περιοχή της Σίνδου, τον δήμο Καλλιθέας, την περιοχή της Ν. Αγχιάλου και τον δήμο Αγίου Αθανασίου.

Η κατασκευή της Ενωτικής Οδού θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση του κυκλοφοριακού στην προαναφερθείσα περιοχή, το οποίο έχει φτάσει σε απαράδεκτη κατάσταση δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή και τη λειτουργία των χιλιάδων Βιομηχανικών Μονάδων, ενώ επιδεινώνει σοβαρά τα προβλήματα του περιβάλλοντος της πιο υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά περιοχής της χώρας μας.

Η αντιμετώπιση αυτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του ιδιαίτερα σοβαρού αυτού έργου στην καρδιά της Βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, δείχνει δυστυχώς άγνοια της πραγματικότητας, εγκατάλειψη αντί για υποστήριξη της βιομηχανικής και οικονομικής ζωής, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο για τη λειτουργία αλλά και την επιβίωση των επιχειρήσεών μας, καθώς και αδιαφορία για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα των κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή.

Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμαρχος Εχεδώρου Γ. Αρβανιτίδης κατήγγειλε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και κάλεσε όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς φορείς να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου της Ενωτικής Οδού.

Η καταγγελία εστάλη προς τον Γεν. Γραμματέα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρα και κοινοποιήθηκε σε μια σειρά αποδεκτών, όπως τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους προέδρους των υπολοίπων κομμάτων, τους Υπουργούς ΕΣ.Δ.Δ.Α., ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Ανάπτυξης, Μακεδονίας- Θράκης, τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, τον Σ.Β.Β.Ε., το Ε.Β.Ε.Θ. , το Β.Ε.Θ. , το Ε.Κ.Θ. , την Τ.Ε.Δ.Κ.Θ. , τον Δήμο Καλλιθέας και τον Δήμο Αγ. Αθανασίου.