ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

αγωγος πετρελαιου

Θέματα που αφορούν τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης συζήτησαν ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της ρωσικής εταιρείας Trans-Neft κ. Βλαντιμίρ Νέμτσεφ.
«Ζήτησα από τον κ. Νέμτσεφ, τόσο η ρωσική εταιρεία Trans-Neft, όσο και η Διεθνής Εταιρεία κατασκευής του πετρελαιαγωγού, να σεβαστούν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του και τόνισα ότι αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η προστασία της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Τώρα που πρόκειται να κατατεθεί η περιβαλλοντική μελέτη χωροθέτησης του αγωγού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχύσει ο προβλεπόμενος από το νόμο χρόνος των 52 ημερών. Ζήτησα να έχουμε στη διάθεση μας αρκετό χρόνο για να γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία και να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα περιβαλλοντικά ζητήματα που θα θέτει η μελέτη, υπεύθυνα, τεκμηριωμένα και αξιόπιστα μέσα από τη συνεργασία που θα έχουμε με πανεπιστημιακούς φορείς και ερευνητικά κέντρα» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο νομάρχης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Νομαρχίας με στόχο την προσέλκυση στην περιοχή του Έβρου για διακοπές, στελεχών και προσωπικού των ρωσικών εταιριών, που συμμετέχουν στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού. Ο κ. Ζαμπουνίδης περιέγραψε τις τουριστικές δυνατότητες του Έβρου, τις ομορφιές του και τις υποδομές που διαθέτει και τόνισε ότι αξίζει να τον επισκεφθεί κάποιος και να περάσει εδώ τις διακοπές του. Και επανέλαβε ότι «Δεν το ζητάμε αυτό από τις εταιρείες σαν ανταποδοτικό χαρακτήρα για το έργο του πετρελαιαγωγού, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι η περιοχή μας είναι ένας πολύ καλός τουριστικός προορισμός.»
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νέμτσεφ 126 υπάλληλοι και εργαζόμενοι στην Trans-Neft θα έρθουν στις 3 Αυγούστου για να περάσουν τις διακοπές τους στον Έβρο και στόχος είναι να υπάρξει και συνέχεια με την επίσκεψη και άλλων ρώσων εργαζομένων στην εταιρεία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μπλόκο" στον Μπουργκάς - Αλεξ/πολη από τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας;

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μέχρι χθες, είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να «παγώσει», έστω και προσωρινά, τα σχέδια για τον αγωγό South Stream, αλλά και για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε και τα δύο έργα με ισχυρό ρωσικό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν οι κρατικές εταιρείες Atomstroyexport και Gazprom. Τηλεγράφημα ωστόσο του πρακτορείου Novinite, επικαλούμενο δηλώσεις στελέχους του κόμματος που ανέλαβε πρόσφατα την εξουσία, αναφέρει ότι η κυβέρνηση του GERB είναι πιθανόν να ακυρώσει το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για τον Ρόσεν Πλεβνελίεφ, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους να αναλάβουν υπουργικό θώκο στη νέα κυβέρνηση με πιο πιθανό χαρτοφυλάκιο αυτό του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πλεβνελίεφ, στο κρατικό ραδιόφωνο της γειτονικής χώρας, «δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λογική βάση στο project Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε έργα που από μόνα τους καταλήγουν σε αδιέξοδο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών στη γειτονική χώρα, ο ηγέτης του κόμματος GERB ζήτησε από τον απερχόμενο υπουργό ενέργειας Ντιμιτρόφ να παγώσουν οι εργασίες σε σχέση με όλα τα ενεργειακά projects μεγάλης κλίμακας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την είδηση ανέφεραν ότι η Αθήνα παρακολουθεί «αυτά που γράφονται και μεταφέρονται», προσθέτουν ωστόσο ότι επί του παρόντος δεν πρέπει «να ερμηνεύονται κατά γράμμα όσα μεταδίδονται από τα βουλγαρικά μέσα». Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν να εντάσσονται στο μετεκλογικό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις σε σχέση με το έργο προχωρούν ομαλά, ενώ όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο έργο στη Βουλγαρία θα κάνουν ό,τι πρέπει προκειμένου να κυλήσουν με βάση τον προγραμματισμό τα έργα.

Για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει ήδη δημιουργηθεί η εταιρεία Transbalkan Oil Pipeline BV στην οποία μετέχουν με ποσοστό 51% οι ρωσικές εταιρείες Gazpromneft, Rosneft και Transneft, 24,5% οι βουλγαρικές Bulgargas και Technoexportstroy, 23,5% τα ΕΛΠΕ και η Θράκη και 1% το Ελληνικό Δημόσιο.

Τρεις δήμοι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, οι δήμοι Burgas, Pomorie, and Sozopol, έχουν ταχθεί με τοπικά δημοψηφίσματα εναντίον του έργου, χωρίς ωστόσο τα δημοψηφίσματα αυτά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό συμμετοχής ώστε να καταστούν δεσμευτικά με βάση τα ισχύοντα στη γειτονική χώρα.