ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ξεκιναει ο αρδας

Ποικίλες δράσεις, παιχνίδια, σεμινάρια και ενημερώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Με ελληνικό και ξένο ροκ και τους Χρήστο Θηβαίου και Βασίλη Παπακωνσταντίνου ξεκινά αύριο η 15η συνάντηση νέων – Άρδας 2009, που θα διαρκέσει έως και τις 26 Ιουλίου 2009 στην παρόχθια περιοχή του Άρδα, στο Δ.Δ. Καστανεών του δήμου Βύσσας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, παιχνίδια, σεμινάρια και ενημερώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα σε όλη τη διάρκεια του πενθημέρου. Οι επισκέπτες μπορούν να κατασκηνώσουν στις πανέμορφες όχθες του Άρδα, στην αναβαθμισμένη φέτος κατασκήνωση και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που διοργανώνει το φεστιβάλ.
Πιο αναλυτικά, θα οργανωθούν συμμετοχικά παιχνίδια, beach soccer, beach volley, αγώνες σκάκι, paintball, αγώνες moto cross, αγώνες 4x4, ποδηλατικοί αγώνες, graffiti κ.ά. Παράλληλα, μη κυβερνητικές οργανώσεις θα ενημερώνουν σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Οι βραδιές στον Άρδα θα πλημμυρίσουν το ποτάμι του πολιτισμού με μουσικές και χρώματα πολλών διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων, αλλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, σε δύο μουσικές σκηνές.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα μουσικά σχήματα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΝΗΣΙΔΑ -
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Fix Kare Underhill West, (έντεχνο-λαϊκό) (ελληνικό και ξένο rock ‘n’roll). Ταξιδιώτες Ψυχής, Μαύρη Μαγιονέζα (ελληνικό και ξένο pop –rock) (hip-hop,electronica, blues, punk,industrial) Χρήστος Θηβαίος, Βασ. Παπακωνσταντίνου.
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Nairo Γιάννης Σιδηράς ΕΛΙΞΙΣ (hip- hop) & Αντρέας Ταρνανάς. Σύμπτωμα (σύγχρονη εναλλακτική έκφραση) (pop/rock/alternative). Loco Mondo, Παναγιώτης Δόβας & Εναλλάξ band (ελλην. , έντεχνο, rock, pop) Onirama.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ Megavat Laissez Faire (pop-rock) (indie rock) Φοίβος Δεληβοριάς,Sparx, Μανώλης Ρασούλης & (ξένο pop) Ορφέας Περίδης, Γιώργος Σαλαμπάσης (λαϊκό)
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ Βαγγέλης Καψάλης «Πλέγμα» Aroma Carib, (ελληνικό και ξένο pop/rock) (latin & latin jazz), Γιάννης Γιοκαρίνης, Spirits alike, Λάκης Παπαδόπουλος (σύγχρονη jazz, afro/funk/drum n base), Γιάννης Πλούταρχος, Σήμα Κινδύνου (ελληνικό ροκ), θρακιώτικη βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου Γκιστλίδη
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ Stanza & Κώστας –Lava – Μολτσίδης God’s desire. Άννα Βίσση (metal/Punk), Ζαφείρης Πασιαλής, μπλε Τοστιέρα (metal)
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η Ευρώπη ζει δίπλα σου… και στο Φεστιβάλ του Άρδα Η ομάδα «Άλλαξέ το» ενεργώντας με άξονα την ενδυνάμωση της τοπικής πολιτιστικής ζωής, και εκτιμώντας τη συμβολή του Φεστιβάλ του Άρδα σε αυτήν, συμμετέχει ενεργά στο 17ο φεστιβάλ νέων, που θα διοργανωθεί από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου στις Καστανιές Έβρου. Συνεχίζοντας τις δράσεις του προγράμματός μας «Η Ευρώπη ζει δίπλα σου» με την υποστήριξη του προγράμματος νέα γενιά σε δράση, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ινστιτούτου νεολαίας, στο περίπτερο της ομάδας θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προγράμματα και τις πολιτικές που αφορούν τους νέους. Μέλη της ομάδας με βίντεο, παρουσιάσεις και φωτογραφίες, θα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συζητήσουν και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη σημασία της τοπικής πανίδας και χλωρίδας των οικοσυστημάτων της περιοχή, ο επισκέπτης του περιπτέρου θα μπορεί να γνωρίζει τα προστατευόμενα ζώα και φυτά της περιοχής του Έβρου, να εξοικειώνεται μαζί τους και να πληροφορηθεί πως οι ευρωπαϊκοί φορείς εργάζονται για την προστασία και την επιβίωσή τους. Παράλληλα, θα στήνεται καθημερινά ένα τείχος ελεύθερης έκφρασης ούτως ώστε να αποτυπώσουμε και να συγκεντρώσουμε τις απόψεις μας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η μάχη κατά των εξαρτήσεων. Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος της παρουσίας μας στο φεστιβάλ ,αποτελεί η συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (www.eccefpolis.gr, 210 3847253 210 3893104), του οργανισμού που δωρεάν ενημερώνει και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα καταναλωτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα, πως εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης , είτε πρόκειται για αγορές, ενοικιάσεις, υπηρεσίες ή ταξίδια, «το δίκιο σου δεν έχει σύνορα». Εθελοντισμός όμως , εκτός από ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σημαίνει και έμπρακτη προσφορά προς κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Για το λόγο αυτό, οι «’Αλλαξε το» σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS θα συγκεντρώνουν την εθελοντική συνεισφορά όλων μας για τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS του Αρίστηνου.
Και στο φετινό φεστιβάλ του Άρδα, να μάθουμε, να συζητήσουμε, να προσφέρουμε... Να στρέψουμε το βλέμμα, να κάνουμε το βήμα!
Εφ. "Ο Χρόνος"