ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

πολιτικη προστασια στον εβρο

Μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας Ευρωπαϊκής εμβέλειας με την Επωνυμία "EVROS 2010", θα πραγματοποιηθεί στο νομό Έβρου από 26-31 Μαΐου του 2010.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Νομαρχία Έβρου, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εγκρίθηκε ανάμεσα σε 15 άλλες προτάσεις που υποβλήθηκαν από ισάριθμες χώρες.
"Η Ελλάδα και ο Έβρος έχει κερδίσει ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που αναφέρονται σε θέματα πολιτικής προστασίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Έβρος διεκδίκησε, με την πιο ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε, και κέρδισε ένα τέτοιο μεγάλο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μέσα από την κοινή εργασία της Νομαρχίας και του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής, έναν δικό μας επιστήμονα, τον εξειδικευμένο καθηγητή κ. Ζηλιασκόπουλο, που κατάγεται από το Θούριο και ο οποίος γνωρίζει καλά το νομό" δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε :"Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Έβρο πρότυπο νομό θωράκισης από καταστροφές. Τον Μάιο του 2010 θα γίνει η πανευρωπαϊκή αυτή άσκηση πολιτικής προστασίας πάνω σε πραγματικά δεδομένα, όπως πλημμύρες, τεχνολογικά ατυχήματα, διάσωση στο Δέλτα του Έβρου κα. Εγκρίθηκε, όπως προανέφερα, η πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συμμετέχουν εκτός της Ελλάδας, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Αγγλία, παρατηρητές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία. Υπολογίζουμε ότι συνολικά στην άσκηση θα πάρουν μέρος 450 άτομα".

Ο καθηγητής Συστημάτων Πολιτικής Προστασίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος δήλωσε :"Πρόκειται για μια άσκηση ευρωπαϊκού επιπέδου, που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα. Θα διεξαχθεί άσκηση με πραγματικά συμβάντα, όπως πλημμύρες, πληθυσμιακές εκκενώσεις, διαρροή επικίνδυνων φορτίων, διασώσεις εγκλωβισμένων από αέρος και με πλωτά μέσα και θα συμμετέχουν 30 ευρωπαϊκές χώρες με παρατηρητές. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι ο νομός μας είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε καταστροφή τέτοιου μεγέθους και ταυτόχρονα ότι μπορεί να συνεργαστεί με μονάδες του ευρωπαϊκού μηχανισμού. Η άσκηση θα αξιολογηθεί από τους παρατηρητές και για τις ελλείψεις που πιθανόν να εντοπισθούν θα δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους"Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία με την προεδρία του Νομάρχη κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την άσκηση EVROS 2010.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης τα πλημμυρικά συμβάντα στο νομό από τις υπερχειλίσεις του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του Άρδα και Ερυθροποτάμου και των μεγάλων όγκων νερού που θα έχουν αφεθεί από φράγματα του Ιβαήλογκραντ και του Σβίλεγκραντ, θα είναι ιδιαίτερα έντονα, οι συνθήκες γίνονται δραματικές και θα ζητηθεί με αίτημα της Νομαρχίας Έβρου προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από εκεί στις Βρυξέλλες η συνδρομή του κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.Επίσης, όπως είπε ο κ. Ζαμπουνίδης εγκρίθηκε κι ένα ακόμη πρόγραμμα, ύψους 300.000 ευρώ, που αφορά την Πολιτική Προστασία και υποβλήθηκε μαζί με την Αυστρία. Πρόκειται για ένα αυτοκινούμενο επιχειρησιακό στρατηγείο, πλήρως εξοπλισμένο με υπερσύχρονα συστήματα, το ποίο θα αποτελεί το στρατηγείο του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Έβρου και θα βρίσκεται στο κέντρο των επιχειρήσεων και πολύ πιθανόν να πάρει μέρος και στην άσκηση "EVROS 2010". Ακόμη ο κ. Ζαμπουνίδης ζήτησε από όσους δήμαρχους δεν έχουν κάνει την σύνδεση των σειρήνων, που χρησιμοποιούνται σε έκτακτα γεγονότα, να προχωρήσουν άμεσα στη σύνδεση ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτές και στην άσκηση "EVROS 2010".Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Βορείου Έβρου κ. Πολυχρόνης Αντωνιάδης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Δήμων, του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας, του ΟΣΕ, της ΔΕΣΕ Κομοτηνής, της Εγνατία Α.Ε., των εθελοντικών οργανώσεων, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Αστυνομικών Διευθύνσεων του νομού, του στρατού, των φορέων διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Σουφλίου - Λευκίμης και υπηρεσιακοί παράγοντες.