ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ελευθερια στο διδυμοτειχο

Φέτος το Διδυμότειχο γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, που κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίσθηκαν από ποικιλία, ποιότητα και ενδιαφέρον!
Ένα πρόγραμμα που βασίσθηκε στις δραστηριότητες συλλόγων και ομάδων της πόλης των κάστρων, που ήταν πολλές και ποικίλες και που όπως αποδείχθηκε απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα επιβραβεύοντας κόπους και θυσίες χρόνων, αλλά και επιβεβαιώνοντας ότι τελικά τα πιο πετυχημένα βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα μας, μέσα από την αγκαλιά της ελληνικής περιφέρειας και όχι απαραίτητα των μεγάλων αστικών κέντρων.
Μέσα από τις εκδηλώσεις λοιπόν, αναδείχθηκαν οι καλλιτεχνικές τάσεις των σπουδαστών του τμήματος ζωγραφικής της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΙ, οι χορευτικές ικανότητες εκατοντάδων μελών των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων «Δίδυμα Τείχη», «Θεοδώρα Καντακουζηνή» και « Ορφέα», βραβεύθηκαν οι εθελοντικές προσφορές τριών δραστήριων οργανώσεων της περιοχής μας, όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος προέδρου του κ. Ευάγγελου Γκαλδανίδη, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στο πρόσωπο του προέδρου κ. Παναγιώτη Πετρίδη και του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων, στο πρόσωπο της προέδρου του κ. Φανής Πουλογιάννη.
Η νεοσυσταθείσα χορωδία του Συλλόγου «Δίδυμα Τείχη» πάντρεψε τις ερμηνείες της με τις φιλοξενούμενες χορωδίες του πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδόνες» και του Συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών Λιτόχωρου, ενώ θεατρικά απολαύσαμε μια από τις τελευταίες δουλειές του Θεατρικού εργαστηρίου ΔΙΟΝΥΣΟΣ από την Ορεστιάδα.
Η εμφάνιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου και των ηθοποιών Δέσποινας Τομαζάνη και Σπύρου Φωκά ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής μας λάτρεις του χώρου της τέχνης, η παρουσία των οποίων οφείλονταν στην εκδήλωση τιμής «στον ποιητή Τίτο Μανάκα, τον ποιητή του Έβρου και της Θράκης».
Από το χώρο της έβδομης τέχνης προβλήθηκε η ταινία «Αλέξανδρος και Αϊσέ» στην οποία ο δημιουργός της Δ. Κολλάτος συνομίλησε με το κοινό.
Από την εκδήλωση δεν απουσίαζε ο αρχαιολόγος-συγγραφέας Θ.Γουρίδης ο οποίος μετέφερε το δικό του στίγμα με ομιλία του γύρω από την ιστορία της πόλης, που αφιερώνει καθημερινά χρόνο έρευνας και συγγραφής.
Ο Κώστας Μακεδόνας μάγεψε το κοινό σε μια συναυλία που έδωσε ικανοποιώντας την μουσική αισθητική μας.
Το επόμενο ραντεβού ορίζεται για τον ερχόμενο Μάιο με περισσότερες και ακόμη πιο πλούσιες εκδηλώσεις.
Το πολιτιστικό καλοκαίρι για το Δήμο Διδυμοτείχου όμως συνεχίζεται με το μεγάλο αντάμωμα των γκαιντατζήδων στο πανηγύρι της Πεντηκοστής, με τις εκδηλώσεις για το τρένο του πολιτισμού, αλλά και με συναυλίες που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.