ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

μειονοτητα

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της αυτοαποκαλούμενης ως Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη, η οποία έχει ως πρόεδρο τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ να ζητήσει από τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη να ψηφίσουν «λευκό» την ερχόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές.
Αυτό που επισημαίνεται ιδιαίτερα είναι το επιθετικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης, η οποία εκδόθηκε μόνο στα τουρκικά και ζητεί από τα μέλη της μειονότητας να «τιμωρήσουν», όπως αναφέρεται, αυτούς που υποτίμησαν τη μειονότητα, γιατί δεν έβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις μειονοτικούς και γιατί δεν έλυσαν τα προβλήματά της.
Παράγοντες στη Θράκη αναφορικά με την απόφαση δείχνουν προς την πλευρά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή επισημαίνοντας επίσης ότι επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι ο «ψευδομουφτής» της Ξάνθης Α. Μετέ που μαζί με τον επίσης «ψευδομουφτή» της Κομοτηνής Ιμπραϊμ Σερίφ περιλαμβάνονται στα πιο σκληροπυρηνικά στοιχεία της μειονότητας.
Η καθ υπόδειξη ψήφος παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, πολύ μακριά και πέρα από τη σύγχρονη δημοκρατική πραγματικότητα, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής και προσθέτει: «Στην Ελλάδα έχουμε κατακτήσει μέσα από σκληρές εποχές να ψηφίζουμε κατά συνείδηση και το ίδιο αυτονόητο θα πρέπει να ισχύει και για τη Θράκη».
Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, όποιος επιχειρεί να νοθεύσει τη γνήσια κατά συνείδηση ψήφο στις ευρωεκλογές αυτές, σφάλλει ανεπανόρθωτα. Καταδικαστική είναι επίσης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης.

εφ. "Έθνος"